Merhaba
Hürriyet Facebook deneyiminden yararlanmak için Facebook ile giriş yapın.

Hürriyet'i Takip Et

Hürriyet'i Takip Et!
Hürriyet Facebook
Hürriyet Twitter

Akademili aşçılar geliyor

Merve Yıldızalp / AA
4 Eylül 2012
Akademili aşçılar geliyor

Başkent’te mutfak sanatları üzerine eğitim veren bir akademide diplomalı aşçılar yetiştirilecek. Aşçılık okulundaki 10 aylık kursu başarıyla tamamlayanlara Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika verilecek.

ANKARA’nın ilk özel aşçılık okulu olan Chef Akademi’nin kurucusu ve yöneticisi Bahar Açıkgül, organik ürünlere duyduğu ilgi ve eşinin mutfak yöneticisi olması nedeniyle Ankara’nın ilk aşçılık eğitimi veren okulunu açtığını söyledi. Akademiyi, “lezzetin sanata, yemek yapanın da sanatçıya dönüştüğü alan” olarak tanımlayan Açıkgül, son yıllarda aşçılığın gözde bir meslek haline geldiğini belirtti. Bu tür okulların daha çok İstanbul’da bulunduğunu, Başkentte bu alanda bir ihtiyaç olduğunu anlatan Açıkgül, bu ihtiyacı karşılamak için kapsamlı ve donanımlı bir okul kurarak profesyonel aşçılar yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

300 saatlik eğitim

Açıkgül, okulda Türkiye’yi yurt içinde ve yurt dışında temsil edecek aşçılar yetiştirmek istediklerini belirterek, şöyle devam etti:
“Okula kayıt yaptıracak olanlara iş garantisi vermiyoruz, ancak fırsatlar sunuyoruz. Eğitimlere kasım ayında başlamayı hedefliyoruz. 10 ay sürecek eğitimin 25 haftası teorik ve pratik uygulamalar, sınavlar, projeler ve araştırma ödevleriyle geçecek. Toplam 300 saatlik bir eğitimden sonra başarılı öğrenciler dört aylık staja gönderilecek. 10 ayın sonunda eğitimi başarıyla tamamlayanlara MEB onaylı aşçılık sertifikası verilecek.”
Okul için başvuranların hem teorik hem de uygulamalı sınavdan geçirileceğini ifade eden Açıkgül, profesyonel kurs için yeterli görülmeyenlerin hobi kurslarına yönlendirileceğini söyledi.

Teorik ve pratik mülakat

Açıkgül, üç ay süren hobi kurslarında da bıçak kullanma, doğrama ve pişirme tekniklerinin öğretildiğini belirtti.
Hedeflerinin sektöre donanımlı, araştırmacı ve yaratıcı şefler kazandırmak olduğunu vurgulayan Açıkgül, “Çok zor bir meslek olan aşçılıkta kendini yenileyen, sağlığına dikkat eden, stresle baş etmeyi bilen, hızlı, yetenekli ve pratik düşünebilen kişiler başarılı olabilir. Biz de bu tür aşçılar yetiştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Her öğrencinin kendi ocağı ve fırını olacağı akademide “U” biçimindeki tezgahlarda çalışılacağını belirten Açıkgül, “Bu sistem eğitimci şeflerle kursiyerlerin iletişimini güçlendirerek daha verimli çalışması için ortam yaratıyor” diye konuştu.

Belirli sayıda öğrenci
 
OKULUN yönetici şefi Gizem Nur Öğüten de, sıkı bir eğitim uyguladıkları akademide MEB’in müfredatını takip ettiklerini belirtti. Akademiye belirli sayıda öğrenci kabul edileceğini bildiren Öğüten, “Öğrencilerimizle bire bir ilgilenmek istiyoruz. Öğrencilerimize sadece okulda değil, staj süresinde ve sonrasında da destek vereceğimizi garanti ediyoruz” diye konuştu.
Ankara Üniversitesi Evi’nde (ANKEV) verilecek eğitimlerle ilgili www.mutfaktahersey.com adresindeki internet sitesinden bilgi edinilebilecek.

yeniçarşım.com - Yorumlarınızı Yazınız
Bu haber hakkında henüz yorum yok. Yorumlarınızı Yazınız.
 ADnet  
Reklam için
© Copyright 2014 Hürriyet - Doğan Yayın Holding