Ramazan’da açık satılan süt ürüleri alınmamalı

Güncelleme Tarihi:

Ramazan’da açık satılan süt ürüleri alınmamalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2012 00:00

TÜRKİYE Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, ramazan ayında vatandaşların, açık satılan peynir, tereyağ gibi ürünleri almamaları, denetimsiz ve kontrolsüz ürünlerden kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kamuoyunun gıda fiyatlarında artış olup olmayacağını merak ettiğini belirten Yetkin, ramazan ayında pastırma ve kuru fasulye dışında bakliyat ve et ürünlerinde artış beklemediklerini bildirdi. Yetkin, yaptıkları piyasa araştırması doğrultusunda pastırmada yüzde 10 civarında artış öngördüklerini ifade etti.

Faydalahmak istiyorlar

Ramazan ayının meyve ve sebze açısından verimli bir döneme denk geldiğine işaret eden Yetkin, bu nedenle meyve ve sebzede ramazan ayına özel bir zam olmayacağını düşündüklerini kaydetti. Ramazan ayında denetimlerin çok önemli olduğunu belirten Yetkin, gıdada “sahtekarlık” yapanların, ramazan ayındaki tüketim artışından faydalanmak istediğini ifade etti.

Denetimler artırılmalı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın özel ekiplerle ramazan ayında gıda denetimlerini artırması, yerel yönetimlerin de eş güdümlü olarak denetimlerini sürdürmesi gerektiğini dile getiren Yetkin, “Üretim mevzuata uygun mu, üretim izni alınmış mı, sıhhi koşullar sağlanmış mı? Bunlara bakılmalı ve denetimler her zamankinden daha sık yapılmalı” dedi. Vatandaşlara da önerilerde bulunan Yetkin, “Ramazan ayında vatandaşlar açık satılan peynir, tereyağ gibi ürünleri kesinlikle almamalı, denetimsiz ve kontrolsüz ürünlerden kaçınmalı” diye konuştu. Piyasada 5 liraya sucuk, 10 liraya pastırma satıldığını belirten Yetkin, vatandaşların fiyatı uygun diye bu tür ürünleri tercih etmemesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!