Hazırlık ödeneği tüm çalışanlara ödensin

Güncelleme Tarihi:

Hazırlık ödeneği tüm çalışanlara ödensin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2009 00:00

Eğitim Hak-Sen Genel Başkanı Hanifi Gökçek, her öğretim yılı başında öğretmenlere verilen hazırlık ödeneğinin, tüm eğitim çalışanlarına ödenmesini istedi.

EĞİTİM Hak-Sen Genel Başkanı Hanifi Gökçek, her öğretim yılı başında öğretmenlere verilen hazırlık ödeneğinin, tüm eğitim çalışanlarına ödenmesini istedi. Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre her öğretim yılı başlangıcında öğretmenlere verilen hazırlık ödeneğinin bu yıl için 515 TL olarak kabul edildiğini hatırlattı. Uygulamanın, Milli Eğitim Bakanlığı teşkilatında genel idari hizmetler, teknik hizmetler ve yardımcı hizmetler çalışanları için de geçerli olmasını isteyen Gökçek, şunları kaydetti: “Alın teri döken, özveriyle görev yapan eğitim çalışanlarının tamamına sınıf ayrımı yapmadan öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenmelidir. Bu, Parlamento çatısı altındaki bir milletvekilinin vereceği kanun teklifi ile çözülecektir. Unutmayın ki çalışanlar kendilerini ekonomik ve sosyal olarak güçlendirenleri asla unutmazlar.”

Sendikalara üyelik yolu açıldı

TÜRK Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada 4/C statüsünde görev yapan kamu görevlilerinin sendikaya üye olabileceğini savundu. Koncuk yaptığı açıklamada, sendikanın açtığı dava sonucunda Ankara 9. İdare Mahkemesi’nin 4/C maddesine göre istihdam edilen personelin sendika üyesi olabileceğine karar verildiğini belirtti. Kararda sadece işçi statüsünde çalışanların kamu görevlisi tanımının dışında bırakıldığına vurgu yapıldığını ifade eden Koncuk, “4/C statüsünde görev yapanların ‘zaten işçi sayılmaya’ denilerek tanımlanması dolayısıyla 4/C’lilerin sendikalara üye olmalarında herhangi bir hukuka aykırılık olmadığı belirtilmiştir” dedi.

Koncuk, ‘’Bilindiği üzere 4/C’liler kamuoyunda özelleştirme mağdurları olarak bilinmektedir. Ocak 2009 itibarıyla Türkiye’de 21 bin 193 kişi 4/C kapsamında çeşitli bakanlıklarda kısmi zamanlı olarak çalıştırılmaktadır. Bunlardan Milli Eğitim Bakanlığında çalışan 4/C’li personel sayısı 10 bin 338’dir. 4/C’li personelin iş garantisi yoktur. Sözleşmeleri 10 ayda bir yenilenmektedir. 4/C’lilerin sendikalı olmasının yolunun açılması, onlara büyük kazanımlar sağlayacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!