Ankara’yı iyice gördünüz mü

AVRUPA Konseyi Parlamenterler Meclis Başkanı Sn. Luis Mariede Puıge’e sesleniyorum:

Haberin Devamı

Ankara’ya ‘Avrupa Başkenti Ödülü’nü verirken acaba Ankara’nın nerelerini gezerek bu ödülü vermeye layık görüyorlar. Ankara’da ziyaretlerde bulunduklarında kaldıkları otellerin çevresindeki semtler olan Kavaklıdere, Gaziosmanpaşa semtlerindeki kaldırımlara eğilip de baktıklarında acaba buranın bir Avrupa başkentine yakışır bir durum sergileyip sergilemediğini çok merak ediyorum. Ankara’nın şehir merkezini şehirlerarası bir yola çeviren bir yönetimi havalimanından makam aracına binerek yapılan alt geçitlerinden geçmek kaydı ile Ankara’nın varoşlarını görmeden kalacağı otelin kapısına kadar gelen bu insanların çevreye at gözlükleriyle bakmasını üzülerek karşılıyorum.
Bir şehir alt yapısıyla kaldırımlarıyla, yollarıyla şehir olduğunu belli eder. Sadece parklarıyla, AVM merkezleriyle bir ticarethaneye çevrilmesiyle değil. İbrahim AYDOĞMUŞ

Haberin Devamı

Keskin-Kırşehir yoluna dikkat

ANKARA-Kayseri hattında sık sık gidip gelmekteyim. Keskin-Kırşehir arasında 30-35 km’lik bir duble yol var. Ama buraya yol denilmemeli adeta otoban kalitesinde hatta havaalanı gibi yapılmış, yıllardır hiçbir tamirata gerek görmeden kullanılıyor. Ama bu yol bitiminden Kayseri’ye kadar olan bölümde her sene baharda başlayıp kışa kadar bütün yıl tamirat yapılan duble yol var. Tamirat sırasında yollarda şerit kısıtlanması yapılıyor bu da bazen ölümle sonuçlanan kazalara neden oluyor.
Tamiratları kimler yapıyorsa üzerinden bir kış geçince aynı yollar baharda yeniden tamir ediliyor. (Yurdun diğer bölümlerindeki uygulamanın bundan farklı olduğunu sanmıyorum.)
KGM’ye önerim şu; Keskin-Kırşehir arasındaki duble yolun müteahhitini bulup ona ‘onur ödülü’ versinler. Ayrıca bu müteahhidi KGM’nin yol inşaatlarını denetleyen ekibinin başına getirsinler ki, bundan sonra yapılacak yol inşaatlarında ne malzemeden ne de işçilikten çalınma olmasın ve kazaların önüne geçilsin!
Osman KONAKLIOĞLU

Habersiz su kesintisi olmaz

DİKMEN Malazgirt Mahallesinde oturuyorum. Son bir haftada hiç haber verilmeden 3 kez suyumuz kesilidi. ALO 185’i ilk aradığımda enerji yetersizliğinden, yüksek gerilim olmadığından sular kesildi denildi. Üçüncü arayışımda basınç düşük olduğu için sularınız kesik dendi, basıncı yükseltin deyince borular patlar diye basıncı yükseltemiyoruz denildi, peki dünkü basınç boruları patlatmıyor muydu, diye sordum? Bu kez bugün çok su kullanılmış, bir hurafe ortada dolaşıyormuş üç günlük su kesintisi olacakmış diye insanlar su stokluyormuş, kesintiler bu sebeptenmiş!
Bu çağda insanlara lütfen bu eziyet yapılmasın.
Ayşe GÜLÇAT

Haberin Devamı

Bestekar Sokakta huzur kalmadı

5-10 YIL öncesine kadar nezih bir yer olan Bestekar Sokak, ne yazık ki belediyenin bar işletmecilerine verdiği ruhsatlar ve gözardı ettiği denetimler yüzünden artık gürültü, patırtı, kavga ve huzursuzluğun eksik olmadığı bir sokak haline geldi. Özellikle hafta sonları, açık hava barlarının neredeyse sabaha kadar yaptıkları gürültü yüzünden uyumak imkansızlaştı!
Bu sokağın Sakarya Caddesi olmadığını ve üzerinde hala ailelerin yaşadığı evler bulunduğunu yetkililerimiz ne zaman anlayacak? Açık hava barlarına neden izin veriliyor? Gürültü denetimleri neden yapılmıyor? Yoksa bu bar işletmecilerinin ayrıcalıkları mı var?
Mehmet AK

 

Yazarın Tüm Yazıları