Ankara’ya Fransız değiller

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği için Ankara’nın en renkli diplomatik merkezi demek hiç de yanlış olmaz.

Haberin Devamı

14 Temmuz’da düzenledikleri milli gün kutlaması, diplomasi camiasında herkesin dilinde. Havai fişek gösterileri, danslar, müzik eğlence tam bir parti havasında. Elçilik, milli gün resepsiyonunun yanısıra ev sahipliği yaptığı yada düzenlediği etkinliklerle diğer elçilikler arasında bir adım öne çıkıyor. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Latin Gecesi de bu etkinliklerden biri. Bu yıl ikincisini düzenlediler. Hem de oldukça yoğun bir katılımla.
Meksika, Kolombiya, Peru gibi Latin ülkelerinin büyükelçilikleriyle birlikte düzenledikleri Latin Gecesi, eğlencenin yanısıra sosyal yardım amacı da taşıyordu. Geceden elde edilen gelir Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği’ne aktarıldı. Hafta başında Kolombiya Yemek Festivali için Ankara’ya gelen Kolombiyalı müzik ve dans grubu Cumbe de, Ankara’daki finallerini bu gecede yaptılar.
Gece, farklı ülkelerin büyükelçilik çalışanları ile çok sayıda amatör ve profesyonel dansçıyı biraraya getirdi. Elçiliğin bahçesi, kıvrak Latin ezgilerine kendisini kaptıran çok sayıda katılımcının gösterisine ev sahipliği yaptı. Eğlence ve yardım amaçlı gece, geç saatlere kadar devam etti.
Elçiliğin ev sahipliği yaptığı organizasyonlar, bununla da sınırlı değil. 27 Eylül’de Çimler Üstünde Dans gecesine de ev sahipliği yapacak. Daha önce farklı elçiliklerde düzenlenen etkinlik, bir yıl gibi bir aranın ardından tekrar yapılmaya başlandı. Elçiliğin bu kadar aktif olmasının en önemli sebebi hiç şüphesiz ki, Büyükelçi Laurent Bili. Türkçeyi anadili gibi konuşan Büyükelçi Bili, mümkün olduğunca bu tarz etkinliklere kapılarını açmaya çalıştıklarını söylüyor.

Haberin Devamı

İkinci yıl Gökçe’yle başladı

Ankara gece hayatında canlı müzik yapan yerlerin önemi yadsınamaz. Gece kulüpleri haftanın belli günleri açıkken, canlı müzik yapan yerler neredeyse bütün hafta boyunca hizmet verir. Bu mekanlar arasında Tepe Prime’daki Hayal Kahvesi, şehrin kalabalığını girmek istemeyenlere keyifli bir alternatif sunuyor. Geçtiğimiz yıl açılan mekan, kuruluşunun ikinci yılını ise özel bir konserle kutladı. Farklı tarzıyla ve “Tuttu Fırlattı” isimli şarkısıyla hayran kitlesini artıran Gökçe, ikinci kuruluş yılı kutlamasında sahne aldı. Şarkıcı, şarkılarının yanısıra sahnedeki şovlarıyla da büyük beğeni topladı.

Haberin Devamı

Adından söz ettirmeyi başardı

Yazın Ankara’dan uzaklaşarak sahil kesimlerine giden ve tüm yazı orada geçiren Ankara cemiyet hayatı, artık tamamen şehre döndü. Birçoğunun tercihi ise yine Bodrum oldu. Bodrum’da da çeşitli davetlerde zaman zaman biraraya geldiler. Yaza ait dedikodular da yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Geçtiğimiz yazın en çok konuşulan konularından biri ise Los Angeles’ta ultra lüks bir hayat süren, özel bir televizyon kanalında program hazırlayan Beril Akçay’ın yeni imajı. Yazın tatil için Bodrum’a gelen ve annesi Aysel Hanım’la bir davet veren Akçay, sarı saçlarını siyaha boyatmış ve estetik uygulamalar yapmış olarak arkadaşlarının karşısına çıktı. Yeni hali, kimileri tarafından beğenildi, kimi ise sevmedi. Ankara’da yaşadığı dönemde adından en çok söz edilen isimler arasında olan Akçay, yine kendinden söz ettirmeyi başardı.

Yazarın Tüm Yazıları