Ankara Üniversitesi'nde polis müdahalesi

Güncelleme Tarihi:

Ankara Üniversitesinde polis müdahalesi
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 10, 2017 12:27

Ankara Üniversitesi'nde gergin gün... Sabah saatlerinden itibaren KHK ile ihraç edilen akademisyenlere destek olmak için Ankara Üniversitesi'ne gelen sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve akademisyenlere polis müdahale etti, gözaltına alınanlar oldu. Polis, üniversitenin Cebeci Yerleşkesi'ne TOMA ile girdi. Polisin gazlı ve plastik mermili müdahalesiyle aralarında öğretim görevlilerinin de bulunduğu 6’sı kadın 12 kişi gözaltına alındı. Olaylar sırasında ayrıca bir güvenlik görevlisi kalp krizi geçirdi.

Haberin Devamı

İhraç edilen akademisyenlere destek olmak amacıyla aralarında sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve akademisyenlerin olduğu topluluk sabah saatlerinden itibaren Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'ne geldi. Polis de sabah erken saatlerden itibaren bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Hem yerleşke hem de yerleşkenin karşısındaki yol ve sokakların girişi kapatıldı. Yerleşke girişine gelenlere polis müdahale etti.  Arbede sırasında gözaltına alınanlar oldu. Bu arada üniversiteye girişte herkes tek tek kimlik kontrolüyle içeri alınırken; birçok doktora tezi öğrencisi ise yerleşkeye alınmadı.

Haberin Devamı

HOCALAR DA İÇERDE EYLEM YAPTI

72 öğretim üyesi ihracıyla akademisyen ihraç listesinde ilk sırada yer alan Ankara Üniversitesi'nde bazı hocaların da odalarını boşaltmayarak, eylem yaptığı, KHK'yi protesto ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesinde polis müdahalesi

82 yaşındaki Prof. Dr. Korkut Boratav da destek için üniversite önünde

AKADEMİSYENLERE DESTEK İÇİN CHP'LİLER DE GELDİ

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'nde gerginlik sürerken akademisyenlere destek için CHP'li yöneticiler ve milletvekilleri de geldi. Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Zeynep Altınok, Veli Ağbaba, Yasemin Öney Cankurtaran ile İstanbul Milletvekili Prof. Sencer Ayata ve bazı milletvekilleri de yerleşkeye girmek istedi. Ancak polis CHP'lileri yerleşkeye almak istemeyince büyük tartışma yaşandı. CHP'liler polis bariyerini devirerek içeri girdiler.

Haberin Devamı

KAMPÜSTE POLİS MÜDAHALESİ; 12 GÖZALTI
Milletvekillerinin üniversite kampüsüne girmesinin ardından çevik kuvvet ekipleri ve sivil polisler de kampüs içerisine girdi. Yaşanan arbedede polis, öğretim görevlilerine ve öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Üniversitenin İletişim Fakültesi’ne doğru koşan çevik kuvvet ekipleri, içeriye girerek burada 1 öğretim görevlisi ve 1 öğreniciyi gözaltına alarak, kampüs dışına çıkardı. Polis ekipleri, daha sonra Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne giderek burada da 1’i öğretim görevlisi 2’si öğrenci olmak üzere 3 kişiyi gözaltına aldı. Çıkan olaylarda, aralarında öğretim görevlilerinin de bulunduğu 6’sı kadın toplam 12 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Çevik kuvvet ekipleri ve sivil polisler ile üniversite güvenlik görevlileri, kampüs alanındaki gazetecileri de zor kullanarak dışarı çıkarırken, bu sırada üniversite içerisindeki bazı avukatlar da zorla dışarı çıkarıldı. 

CHP’li milletvekilleri Ali Şeker ve Orhan Sarıbal, tablet ile sosyal medya üzerinden olayları canlı olarak yayınladı. Bu sırada, yanlarında cep telefonuyla fotoğraf çeken bir akademisyen gözaltına alınmak istendi. Milletvekilleri, polis yetkililerinin elinden aldıkları ve vermek istemedikleri kadın akademisyeni korumaya çalışırken, polis müdürleriyle arbede yaşadı. Polis ekipleri, milletvekillerinin ısrarına rağmen ellerinden aldıkları kadın akademisyeni de gözaltına aldı

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesinde polis müdahalesi
POLÄ°S GAZ SIKTI
Cebece Kampüsü'ndeki olaylar sırasında polis gazla müdahalede bulundu. Olayların büyümesinin ardından polis de kampüsün içine girdi. İki TOMA ile birlikte kampüse giren polis burada yoğun önlem aldı.

Ankara Üniversitesinde polis müdahalesi
CÜBBELERİ ÇIKARDILAR
Gerginlik sırasında okulun içindeki öğretim görevlileri de yerleşke girişine gelerek cübbelerini çıkartıp yere koyarak polisi protesto etti. Bu sırada polis İletişim Fakültesi'ne girerek kendilerine taş attığını iddia ettiği bir öğretim görevlisini gözaltına aldı. Polisin yerleşkede sıktığı gazdan öğrenciler ve basın mensupları da etkilendi.

Ankara Üniversitesinde polis müdahalesi

Â

Ankara Üniversitesinde polis müdahalesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!