Ankara tesadüfleri sever

DİSNEYLAND projesinin rafa kalktığını Amerika’dan duyuran Belediye Başkanı Melih Gökçek, şimdi de yeni bir proje ortaya attı: “Türkiye’nin Hollywood’u Ankara.”

Haberin Devamı

Washington’a giderken uçakta “Aşk Tesadüfleri Sever” filmini izlediğini ve çok hoşuna gittiğini belirten Gökçek, “Ankara’yı gösteriyor. İnsan kentini görünce hoşuna gidiyor. Bizim filmlerin hepsi İstanbul’da geçer. Biz bunu Ankara’ya çekeceğiz” dedi.
Bu ifadelerin ardından Türkiye’nin Hollywood’u diye nitelediği dev bir projeyi Ankara’ya kazandıracaklarını açıklayan Gökçek, projeye ilişkin bir sürü detay vermesine karşın “Yer olarak ise şu anda aklımda birşey yok” ifadesini kullandı.
Yıllardır her yer değiştirdiğinde arsa spekülatörlerine büyük paralar kazandıran, Ankara’ya ise kaybettiren bir Disneyland projesi görmüş Başkentli olarak bazı sorular kafamıza takıldı.

SPEKÜLATÖR İHTİMALİ Mİ?

Açık platformlar, birkaç milyon metrekarelik araziler üzerine kurulacak dev plato, Türkiye’nin Hollywood’u olacak gibi ifadeler, projenin uzun zamandır planlandığını düşündürüyor.
Peki birkaç milyon metrekarelik araziler düşünürken, nasıl olur da projenin yeri belli olmaz. Geriye, bu kez arsa spekülatörlerine karşı önlem alındığı ihtimali kalıyor. Ancak, Başkan Gökçek, bununla ilgili bir not düşebilirdi. Ya da, “Yer konusunda henüz bir fikrim yok” yerine “Yeri düşündük, ancak açıklamayacağım” diyebilirdi.

Haberin Devamı

1 SAAT 58 DAKİKA

Eğer gerçekten bu kadar ayrıntı düşünülürken, “birkaç milyon metrekarelik” arazinin yeri düşünülmediyse, bu kez, “Proje fikri acaba Gökçek’e ‘Aşk Tesadüfleri Sever’ filmini izlerken mi geldi?” sorusu ortaya çıkıyor. Demek ki, 1 saat 58 dakikalık filmi bir yandan izleyen Gökçek, bir yandan da kafasında “Türkiye’nin Hollywood’unu yaratmış.” Öyleyse, “Birkaç milyon metrekare arazi” lafını duyan Ankara’nın Soros’ları avuçlarınızı boş yere ovuşturmayın. Çünkü; “Ankara tesadüfleri sever.”

Denetime geliyoruz söndürün sigaraları

ANKARA İl Tütün Kontrol Kurulu Denetim ekipleri 30 Eylül akşamı, Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla Türkiye genelinde eş zamanlı olarak planlanan sigara denetimine çıktı. Ankara’da bu denetimler 25 ilçede 51 ekiple yapılırken, ortada bir gariplik vardı.
İşletmelerden habersiz yapılacağı duyurulan ve gerçekten de öyle olan bu denetim, onlarca kameraman ve foto muhabiri eşliğinde bir basın ordusuyla, 100 metre öteden “Biz geliyoruz, söndürün sigaraları” diyordu. Onlarca gazetecinin bir arada sokağa girdiğini gören işletmeciler vaziyeti çakıp müşterileri uyarıyordu; ekipler sigara denetimine çıkmıştı.

Haberin Devamı

AMACINDAN SAPTI MI?

Anında, küllükler ortadan kalkıyor, izmaritler ya kola şişesine ya da su şişesine onlar da hemen çöpe. Ortada sadece duman kalıyordu ki; o da ceza kesmek için yeterli kanıt değildi.
Elbette denetim ekiplerinin daha az sayıda kişiyle, çaktırmadan denetimlere çıktıklarını biliyoruz. Ancak, basın eşliğindeki bu kontrol biraz amacından sapmış gibiydi.

Yazarın Tüm Yazıları