Ankara simidi Saray menüsünde

Güncelleme Tarihi:

Ankara simidi Saray menüsünde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 09:39

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Nobel Kimya ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar onuruna Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda verdiği akşam yemeğinin menüsünde, ‘Ankara simidi’ de yer aldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan Twitter hesabından Ankara simidinin masadaki fotoğrafını paylaşıp, “Cumhurbaşkanımız, onuruna verdiği akşam yemeğinde Aziz Hoca’ya özlediği Ankara simidinden ikram etti” diye yazdı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yemek menüsünde Ankara simidinin yer almasının, markalaşma çalışmaları açısından büyük katkı sağladığını belirten Ankara Simitçiler Odası Başkanı Ahmet Yalçın, Ankara Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı: “Sayın Sancar’a, Ankara simidimizi ikram ederek bizi gururlandıran Cumhurbaşkanımızdan, ilerleyen zamanlarda markalaşma yolunda yanımızda olarak desteklemesi hususunda görüşme talebimiz olacaktır. Dünyaya açılma yolunda, desteklerini esirgemeyeceğinden eminiz. Ankara simidine, diğer illerimizden ve yurt dışından birçok insanın özlem duyduğunu biliyoruz. Bunların en güncel örneği ülkemize büyük bir onur yaratan Nobel Ödülü sahibi Sayın Sancar’dır. Kendisi ülkemize döndüğünde en çok özlediği şeylerden birinin Ankara simidi olduğunu söyleyerek bizleri onurlandırmıştır. Yerli yabancı çok sayıda kişi, Başkent’te bulunan firmalarımızdan siparişi veriyor veya bir aracı vasıtasıyla temin ediyor. Eğer markalaşabilirsek yurt dışı ve çevre illerde Ankara simidine özlem duyan insanlara, ulaşmış olacağız.

Haberin Devamı

TESCİL ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ankara simidi eski popülerliğini sürdürüyor ama özelliğini kaybetme konusunda bazı kaygılarımız var. Özellikle yeni ustaların yetiştirilemeyişi ve çeşitlendirilmesi hususunda bazı eksikliklerimiz mevcut. Kaliteden ödün vermeden üretimi devam ettirmemiz gerekiyor. Ustaların yetiştirilmesini desteklemeye devam edeceğiz. Ankara simidinin tescili için ATO ile çalışmalarımız devam etmektedir. Oda olarak, ATO ile yapmış olduğumuz çalışma sadece Türkiye’de değil bütün bir dünyada ses getirecek. Bu sayede kısa sürede Ankara simidini markalaştırarak, hak ettiği değere kavuşturacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!