ANKARA HABERLERİ

Ankara sevdalısı büyükelçi Norveç balıklarını getirdi

Hande BAŞPINAR
08.05.2011 - 00:00Son Güncelleme :

Her yıl Norveç deniz ürünlerinin tanıtımını yapmak için etkinlikler düzenlediklerini belirten Norveç Büyükelçisi Cecilie Landsverk, “Ankara yaşamın kolay olduğu, pratik bir şehir. Norveç diplomasisine hizmet ettiğim sürece Norveç’i tanıtıyor olacağım ama nereye gidersem gideyim Türkiye hakkında çok olumlu şeyler söyleyeceğim” dedi.

Hande BAŞPINAR

NORVEÇ’ten deniz ürünlerinin tanıtımını yapmak için gelen şef Daniel Rougé Madsen, İstanbul’un ardından Ankara’da Sheraton Otel’de Türk şefler ve tedarikçilerle buluştu.

Her yıl Norveç deniz ürünlerinin tanıtımını yapmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Norveç Büyükelçisi Cecilie Landsverk, “Norveç deniz ürünlerinin tanıtımı İstanbul ve Antalya’da daha önce yapıldı. Fakat ilk kez bir Norveçli şefi Ankara’ya getiriyoruz” dedi. Ankara’da yaşamayı çok sevdiğini ve Başkent’in son beş yıl içinde geliştiğini ifade eden Landsverk, şunları söyledi:

Ankara pratik bir şehir

“Beş yıldır Ankara’dayım. Ankara yaşamın kolay olduğu, pratik bir şehir. Buradaki beş yılım boyunca gözlemledim ki, etkinliklerde ve tesislerde ciddi bir artış var. Operanın çok güzel etkinlikleri var. Bale temsillerinin neredeyse tamamını izliyorum ve çok profesyonel olduklarını düşünüyorum. Türk mutfağı dünya mutfakları arasında en iyilerinden biri. Balık, et ve sebzelerin tazeliği büyük bir artı. Fazla et tüketimi haricinde, Türk mutfağının sağlıklı bir mutfak olduğunu söyleyebiliriz.

Önceliğimiz deniz ürünleri. Norveç için Türkiye’deki ikinci büyük ilgi alanı ise yenilenebilir enerji. Türkiye’de yenilenebilir enerjinin geleceğini büyük görüyoruz. Norveç’te hidroenerji üzerine yüz yılı aşkın deneyimimiz var. İnsanlar Norveç’i bir petrol ve gaz ülkesi olarak görüyor. Bu doğru da ama tüketim Norveç’te şu an daha çok hidroenerjiye dayanıyor.”

İnsanlar yeni tatlara alışmalı

NORVEÇ’ten deniz ürünlerinin tanıtımı için Ankara’ya gelen şef Daniel Rougé Madsen, 2002 yılından bu yana Norveç’de Gastronomisk Institute’de çalışıyor. Norveç aşçılar takımının üyesi olan ve bir çok kraliyet ailesine hizmet veren şef, yıllar boyunca Liz Hurley, Cliff Richard, Chris de Burg, Jeremy Irons gibi ünlü kişilerle çalıştı.

İstanbul ve Antalya’daki şeflerin etkinliğe büyük ilgi gösterdiğini belirten Landsverk, “Norveç deniz ürünlerinin ne kadar sağlıklı olduğunu göstermek ve bu ürünleri ihraç etmek istiyoruz. Türk mutfağında daha fazla balık kullanmaya yönelik bir ilgi var. Türkiye’nin kendi balık kaynakları sınırlı. Türk mutfağında daha fazla balık kullanmak istiyorsak ithal edilmesi gerekiyor” dedi.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Ankara haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Ankara haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Ankara sevdalısı büyükelçi Norveç balıklarını getirdi haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.



ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ

17 Aralık 2017, Pazar
  • İmsak
    06:10
  • Guneş
    07:57
  • Öğle
    12:56
  • İkindi
    15:19
  • Akşam
    17:33
  • Yatsı
    19:08
Sayfa Başı