Ankara saldırısı kurbanları anıldı

Güncelleme Tarihi:

Ankara saldırısı kurbanları anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 11:51

ANKARA Gar'ındaki saldırıda hayatını kaybeden 109 kişiden Ayşe Deniz ve Berna Koç, Doğançay Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.

Haberin Devamı

Ölenlerin unutulmayacağı ve barış çağrısının yapıldığı anma töreninde konuşan SMMM Odası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Adak, "Saldırının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen acımız küllenmedi. Üzüldük, öfkelendik, yas tuttuk, isyan ettik. Türkiye'nin çağdaş aydınlık yüzleri, demokrasi güçleri olarak buradayız. Unutmadık, affetmedik geri adım atmadık" dedi. 

Ankara Gar'ındaki terör saldırısında hayatlarını kaybeden 109 kişi için, İzmir'deki çeşitli meslek odaları, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşu üyeleri, Doğançay'da, Ayşe Deniz ve Berna Koç'un mezarı başında anma töreni yaptı. Saldırının gerçekleştiği saat 10.04'de hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan gruba CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da destek verdi. Anma törenine gelenler adına basın açıklamasını Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Vedat Adak, yaptı.

Haberin Devamı


MÜCADELESİ BİZLERE EMANET
Türkiye'nin en büyük terör saldırılarından birisinin 10 Ekim'de yaşandığını söyleyen Vedat Adak, "Savaşa karşı barışı, baskıya karşı özgürlüğü, şiddete karşı demokrasiyi, yolsuzluğa, hırsızlığa, sömürüye karşı emeği savunan yüzlerce yurttaşı kaybettik. Saldırının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen acımız küllenmedi. Üzüldük, öfkelendik, yas tuttuk, isyan ettik. Türkiye'nin çağdaş aydınlık yüzleri, demokrasi güçleri olarak buradayız. Unutmadık, affetmedin geri adım atmadık. Bir kez daha paylaşmak istiyoruz ki, vahşetinden, şiddetinden korkmayacağız. Toplumsal barış için mücadele etmekten yılmayacağız. Hayat, ona sahip çıkan ellerde kendini yeniden yaratacaktır. Meslektaşımız Ayşe Deniz'in mücadelesi bizlere emanettirö dedi. Anmaya gelenler, basın açıklamasından sonra Ayşe Deniz ve Berna Koç'un mezarlarına çiçek bıraktı. Törende bulunan Ayşe Deniz'in anne Şengül Deniz, bir kez daha kendisine başsağlığında bulunanlara sarılıp gözyaşı döktü. Bu arada polisin de mezarlık içerisinde yoğun güvenlik önlemi aldığı dikkat çekti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!