Ankara parkları her mevsimde çekici

Yaz günleri, Ankara gecelerinin serinliğini hissedebileceğimiz imkanlar ve etkinliklerle dolu geçiyor.

Haberin Devamı

Ramazanın da ruh ve bedensel olarak arınmamız açısından yılın önemli bir bölümü olduğunu biliyoruz. Bu nedenle manevi çekim merkezlerimiz kadar, bedenimizi destekleyen etkinliklere ve mekanlara da ihtiyacımız var. Bu ortamlarda iftar, iftar sonrası olarak kendimize armağan edebileceğimiz güzellikler oluşturmamız mümkün görünüyor. Yeni dostluklara da açık bu ortamlardan ve mekanlar dan tüm yıl boyunca yararlanılmasını da öneriyorum.
Her yönüyle, bir Ramazan destinasyonu olarak kabul edebileceğimiz Ankara’nın bu yönünü tamamlayan ve destekleyen mekanlara değinmek istiyorum.
Kentsel yapının içinde yer alan Hamamönü, Gençlik Parkı gibi etkinlik alanları genelde hazır programlara katılmamızı sağlıyor.
Bunun yanında, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, kendimize özgü bir ortam kurmamıza imkan sağlayan park alanlarından Mavi Göl, Harikalar Diyarı, Altın Park, Gölbaşı Mogan, Göksu Parkı, Gençlik Parkı, Dikmen Vadisi, Ali Dinçer Parkı ve Gökçek Parkı bu anlamda aklımıza ilk gelen yerler oluyor. Buraları aynı zamanda piknik, yemek hazırlama imkanları yanında yürüme ve spor yapma imkanları ile de bedenimizi sevindirebileceğimiz ortamlar olarak değerlendiriyorum. Kentimizin içinde yer alan, büyük bir özenle düzenlenen parklarımızın yanı sıra, Gölbaşı gibi çevre belediyelerimizin bize sunduğu imkanları daha çok kullanmaya özen göstermek, sağlığımıza katkı açısından önem taşımaktadır.
Ankara’nın yakın çevresi de zengin etkinlik alanı olarak değerlendirilebilecek özellikler taşıyor. Seyahat acentelerinin tur programları olarak bize sunduğu çevre gezilerine katılmakla, bedenimize ve ruhumuza önemli katkılar sağlayabiliriz. Bu programların “Ankara’da Yürümek” başlığı altında kentin tarihi dokusunu, Cumhuriyet döneminin mimari eserlerinin tanınmasını sağlayacak şekilde oluşması da, mümkün görülüyor.
TV8’in Hamamönü’nde yaptığı “Erkan Tan ile Ramazan” programı bir Ankara klasiği oldu. Tüm ülkede ve dünyada ilgi ile izleniyor.
Aynı şekilde ulusal televizyon kanalları da Hacıbayram, Altın Park, Harikalar Diyarı, Gençlik Parkı, Göksu ve Mogan yanında Gölbaşı Belediye parkında da ATO ve belediyelerin verecekleri desteklerle farklı formatlarda iftar programları yapabilirler. Bu yayınlar, Ankara’ya çevreden olan ilgiyi artıracak Ramazan destinasyonu olmasının yanı sıra; yayın merkezi imajını da ekleyecektir. ATİD olarak bu imajın güçlenmesi için, ATO ve belediyelerin verecekleri desteklerin yanında olmaya hazır olduğumuzu da ifade etmek isterim.
Ayrıca Ankara’da yaz boyunca devam eden etkinlikleri izlemek isteyen okurlarımıza www.atid.org.tr adresinde yer alan haftalık bültenlerimizi tavsiye etmek istiyorum.

Haberin Devamı

ÇEKİM MERKEZLERİMİZİ UNUTMADAN

Haberin Devamı

Türkiye’nin genelinde, Ramazan destinasyonu olabilecek pek çok yer ve düşünce varken; sadece bazı şehirlerin hedef olarak seçilmesi ve insanların buraya yönlendirilmesi doğru bir tanıtım politikası olarak görünmüyor.
Ramazanı değişik mekanlarda, yaylalarda geçirmeyi düşünenlere, diğer kentleri ve felsefeleri tanımak isteyenlere, buralarda imkanlar yokmuş imajını veren bir uygulama olarak görünüyor.

Yazarın Tüm Yazıları