Ankara Opera ve Balesi rekor izleyiciye ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Ankara Opera ve Balesi rekor izleyiciye ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

ADOB Müdürü, “Bu sezonda 189 etkinlik gerçekleştirdik ve ilk kez dış mekanlar hariç, 87 bin izleyiciye ulaştık” dedi.

Haberin Devamı

ANKARA Devlet Opera ve Balesi, düzenlediği toplantıyla 2009-2010 sanat sezonuna veda etti. Geçen sezonun kısa bir değerlendirmesini yapan ADOB Müdürü Erdoğan Davran, Ankara’da üç yetersiz sahneleri olmasına rağmen sezonda toplam 189 etkinlik gerçekleştirdiklerini ve 87 bin izleyici ile bu yıl rekor kırdıklarını kaydetti.  Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin Opera Sahnesi, Leyla Gencer Sahnesi ve Operet Sahnesi’yle, büyüklükleri ve altyapıları yetersiz olmalarına rağmen, üstün bir seyirci sayısına ulaştıklarını vurgulayan Davran, “Türkiye genelinde altı bölge içinde en fazla seyirciye ulaşan Ankara Devlet Opera ve Balesi oldu. 20’nin üzerinde turne yaptık. Gelecek sezonda amacımız bu rakamların üstüne çıkmak değil, zirvede kalmak” dedi.Davran, gelecek sanat sezonunda da yoğun ve ilgi çekici bir programla karşılayacaklarını anlattı.

Haberin Devamı

Ankara kültür ve sanat fakiri

ADOB Müdürü Erdoğan Davran “Ankara’da yıllarca mekan savaşı verdik. Ankara, tüm başarılarına rağmen yeterli donanımlara ve alt yapıya sahip değil. Ama artık yorulduk. Bu noktada en büyük görev sanatseverlere düşüyor. Sorunlardan şikayet etmek yerine kamuoyu oluşturmaya karar verdik. Bu sadece bizim değil, küçük salonda eser izlemek zorunda kalan seyirciyi de ilgilendiren bir durum. An-kara’ya bu konuda en güzel örnek Bursa’da yapılan Atatürk Kültür Merkezi. Bursa’nın eti ne kemiği ne? Çok güzel bir merkez yapmışlar, Türkiye’nin Başkent’in-de bu yok. Oysa Ankara en zengin şehir, para akışı buradan sağlanıyor. Ama kültür-sanat açısından en fakir kent. Beş milyon nüfuslu bir kentin en büyük salonu ne yazık ki sadece 600 kişilik” dedi.

Wagner Operası geliyor

Müdür Erdoğan Davran,“Gelecek sezon yine dopdolu bir program ile Ankaralı sanatseverlere merhaba diyeceğiz. Geçen sezon yedi temsil kapalı gişe oynayan Aida Operası başta olmak üzere Verdi’den iki opera, biri Ekim’deki yeni sezon açılış temsili olmak üzere iki Puccini, Modern Dans Topluluğu ve Birim Dans Tiyatrosu’nun çeşitli gösterilerini gelecek sezonda izleyenlerle buluşturacağız. Yine bu sezonda Türkiye’de bir ilk olacak olan Wagner Operası’nı sahneye koyacağız. Bu operada, sadece Ankara’daki sanatçılarla değil Türkiye geneliyle çalışmayı planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sincanlı çocuklar müzikle tanışacak

ADOB olarak yeni sezonda da çocuk oyunlarına önem vereceklerini söyleyen Davran, önümüzdeki yıl bir de Avrupa Birliği ile ortaklaşa bir program gerçekleştireceklerini açıkladı. Avrupa Birliği hibe projesi kapsamında Sincan Bölgesi’nden 20 kız, 20 erkek olmak üzere buradaki çocukları müzikle tanıştıracaklarını belirten Davran, “Her birine kendilerine ait olmak üzere birer enstrüman vereceğiz. Eğitmenlerimiz, Leyla Gencer Sahnesi’nde çocuklarımıza müzik eğitimi verecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!