Ankara’nın ve Türkiye’nin en kıdemli rock festivali

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın ve Türkiye’nin en kıdemli rock festivali
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 00:00

“Rock Station Festivali bizim için asla ticari bir şekle girmedi. Her yıl sponsordan ya da yerel yönetimlerden bulduğumuz desteklerin boyutuna göre bilet fiyatı belirledik. Amacımız, festival sonunda büyük paralar kazanmak değil, kaliteli ve başarılı bir organizasyon yapmak, seyircilerin ve sanatçıların mutlu ayrılmasını sağlamak. Öyle ki, bugün destek bulsak giriş ücretini dahi kaldırırız.

Bu yıl Ekim ayında yapacağımız festival, 13. yılında. Bu yıl için bir yandan destek arayışımız devam ederken, diğer yandan da sahne alacak gruplarla görüşmeler yapmaktayız. Her zaman olduğu gibi hayalimiz, Ankaralı müzik severleri, İstanbul’da olduğu gibi dünya devi isimlerle buluşturmak. Barış ve dostluk uğruna çalışan herkesi festivalimize desteğe davet ediyoruz.”

BAŞKENT Ankara’nın ve Türkiye’nin ilk ve devam eden tek festivali olan “Rock Station Festivali” 13. yılında sevenleriyle buluşmak için hazırlıklarına tam gaz devam ediyor.
1997 yılında ilk kez seyirci karşısına çıkan ve bu güne dek yüzlerce müzik grubunu on binlerce seyirci ile buluşturmayı başaran Rock Station Festivali, bu yıl yine Ekim ayının ilk haftasında gerçekleşecek.
Festivalin fikir babası ve organizatörü Hicri Bozdağ, festival hakkında Hürriyet Ankara’ya konuştu:

Asla son kez olmadı

“Festivalin ilk gününde amacımız, yıllar boyunca festival sahnesinde, müzisyenleri izleyiciye sunmaktı. Bu güne dek bunu tüm zorluklara dek başardık. Bizden önce değişik zamanlarda festival çalışmaları yapılsa da, hiç biri bu güne dek devam edemedi.

Bizim hedefimiz asla “son kez” olmadı, olmayacakta. Bu güne dek Erkin Koray, Rage, Doro, Sodom, Hayko Cepkin, Caliban, Sirenia, Dew-Scented, Destruction, Pentagram, Tankard, Morning Caress, Darkphase, Art Niyet, gibi çok sayıda grubu sahnemizde ağırladık. Birçok grupta festivalimizin etkisiyle inanılmaz yerlere geldiler, festivalimiz sonrasında dünyada ki büyük festivallerde çalmayı başardılar. Black Tooth, Pentagram, Moribund Oblivion, Crossfire, Knight Errant festivalimiz sonrasında dünya da birçok festivalde sahne alan gruplardan.

Genç kesim için örnek

Büyük bir fan kitlesine sahip festivalimiz kimi zaman, din misyonerlerinin ve siyasilerinde ilgi alanlarına girdi. Bu güne dek, her zaman bunlardan uzak durmaya çalıştık. Ayrıca, toplumda rock ve metal müziğe karşı oluşan önyargılardan dolayı da karşımıza akla gelmeyecek zorluklar çıkarıldı. Ama bunlarla baş etmeyi başardık. Festivalimiz her zaman genç kesim için örnek oldu ve olmaya devam ediyor, edecek de.
Tüm bunlara rağmen başarılarımıza yenisini ekleyerek devam etmeyi başardık. Ülkemiz basını başta siz olmak üzere sayısız defa yer vererek desteğini gösterdi. Ayrıca bu güne dek, Avrupa basınında 70 sayfadan fazla hakkımızda haber çıktı. Her yıl dünyadan basın mensupları festivalimizi izlemeye Ankara’ya geliyor.

Avrupa’dan ödül geldi

Ayrıca 2000 yılı enlerini seçen Alman orijinli ve 150.000 tirajlı Rock Hard Dergisi (barış ve dostluk uğruna çalışan herkes. Örneğin Türkiye’de ki rock insanı gibi) diyerek bizi yılın şahsiyeti seçti. Bunlar bizi havaya sokmak yerine, tam tersi kırbaçladı ve her yıl daha iyisini yapmak için daha çok çalışmaya başladık.

Bu yıl festivalimiz yine her zaman olduğu gibi Ekim ayında açık hava festivali şeklinde yapılacak. Bu güne dek başta Tuborg olmak üzere çok sayıda sponsorumuz oldu. Bu yılda festivalimizi daha ileriye taşımak için sponsor görüşmeleri yapmaktayız. Yakın zaman öncesinde Yenimahalle Belediyesi ile görüşmelerimiz başladı. Yine Çankaya Belediyesi ile de görüşmelerimiz devam ediyor.

DESTEK SİTEMİ

“TÜRKİYE’de ilk olmamınıza karşın, en az desteği bulan bir festival olmak bizi gerçekten çok üzüyor. Bizden sonra birçok şehirde festivaller yapılmaya başladı. Özellikle büyük sermayelerin sponsorluklarıyla İstanbul’da büyük festivaller gerçekleşmeye başladı. Bizde severek ve birazda iç çekerek bu festivallere katılıyoruz. İç çekmemizin nedeni, (neden bize bu derece sponsor ya da yerel yönetim desteği yapılmıyor) diye tabii. Asla diğer bir festivali kıskanmadık. Sadece imrendik, imrenmemizin nedeni az önce söylediğim gibi bulunan sponsor destekleri. Firmalarla görüşmeyi bile başaramadığımız oluyor. On binlerce fana sahip bir festival sadece firmaların Ankara’ya ayırdıkları sponsor bütçesi olmadığı için destek bulamıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!