Ankara’nın suyu damacana suyu kalitesinde...

“KURTBOĞAZI suyu temiz mi?” yazısına, ASKİ Genel Müdürlüğü’nden iddialı bir yanıt geldi. Açıklama şöyle:

Ankara’nın şebeke suyu çok kaliteli ve sağlıklı, ayrıca içimi de gayet kolay ve hoştur. Bunun da nedeni Ankara’nın barajlarının tamamen yağmur ve kar sularıyla besleniyor olmasıdır. Genel Müdürlüğümüz teknik ekipleri, Kurtboğazı Barajı dâhil Ankara’ya su sağlayan tüm barajlardan rutin olarak numuneler almakta ve havza koruma çalışmaları kapsamında barajları kontrol etmektedir. Barajları besleyen tüm derelerden ve baraj gölünden alınan numuneler, akredite olmuş laboratuarımızda incelenerek barajların su kalitesi kontrol altında tutulmaktadır. Ankara’nın barajları son derece temizdir. Bu güne kadar yapılan tüm analizlerde barajlarımızda herhangi bir kirletici parametreye rastlanmamıştır. Teknik ekiplerimiz her gün baraj havzalarımızı denetlemekte ve suyumuzun kalitesini güvence altına almaktadır. Barajlardan gelen sular Türkiye’nin en büyük içme suyu arıtma tesisi olan İvedik Arıtma Tesisi’nde modern yöntemlerle arıtılarak vatandaşlarımızın kullanımına sunulmaktadır. Arıtma Tesisi’nden çıkan suyun kalitesi ise Türk ve Dünya standartlarının üzerindedir.
Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı ve Genel Müdürlüğümüz, Ankara genelinde yaklaşık 1040 odak noktasında musluklardan numuneler almakta ve suyu denetlemektedir. Bu analiz sonuçları da günlük olarak www.aski.gov.tr adlı web sayfamızda yayınlanmaktadır.
Başkentliler damacana su kalitesinde musluk suyu kullanmaktadır.”
Bakalım, Ankaralılar ne diyecek!

TT, Bakanı niye dinlemiyor

KASIM 2010’dan beri her 15 günde bir Türk Telekom’a gidip evde kullandığım sabit telefonumu kapattırıp sadece ADLS kullanmak istediğimi söylüyorum. Her seferinde henüz ellerine bir yazı gelmediğini 10 güne kadar geleceğini söylüyorlar.
Sayın Bakan açıklama yapmıştı yeni yılda yalnız ADLS kullanabileceğimize dair ama hala sabit hattımızı kapattıramıyoruz. Her ay boşuna 15-20 TL ödüyorum. Yetkililerden biran önce çözüm bulmasını rica ediyorum.
Ahmet TEZ (ahmet.tez@erben.com.tr)

SGK’da bu düzenleme neden yapılmadı


MEMUR maaşlarında yeni yapılan düzenleme ile %4,22 oranında artış sağlandığı açıklandı. Ancak herkesin gözden kaçırdığı veya atladığı Genel Sağlık Sigortası uygulamasının (%12) kişi katkı payı (%5) 1 ocak 2001 tarihinden itibaren uygulamaya geçeceği belirtilmiştir.
SGK internet sayfasında makaleler bölümünde 2012 yılına kadar erteleneceği söylenmiş ise de resmi olarak herhangi bir düzenleme bugüne kadar yapılmadı. Dolayısıyle ocak ayında fazla para almayı bekleyen memurlar hüsrana uğrayacaklardır. Gazeteniz aracılığı ile konunun uzmanlarından doğru ve uyarıcı bilgi alınarak kamuoyunu aydınlatmanızı dilerim.
Nuran ŞAHİN (nurancagatay@hotmail.com)

Türksat geldi


GEÇEN Cuma şikayetimin köşenizde yer almasının ardından öğleden sonra Türksat’tan aradılar ve hemen ertesi gün hem kablo tv hem de interneti bağladılar. Türksat teknisyeni Mustafa Bey işini gerçekten özenle yaptı. Kabloların duvara monte etti, televizyonun kanallarını ayarladı ve interneti aktif hale getirdi. Sorunun çözümünde yardımcı olan Türksat yetkililerine ve teknisyen Mustafa Beye teşekkür ediyorum.
Barış DEYİRMENCİ

KISA KISA...


UZUN zamandan beri Öveçler 1042. cadde (eski adıyla 4. Cadde) üzerindeki aydınlatmalar çalışmıyor. Akşamları terkedilmiş bir yerleşim yeri görünümüne kavuşan semtimizde bu durumdan doğan asayiş problemleri (otomobil hırsızlığı vb.) yaşanıyor. Umarım daha vahim olaylar yaşanmadan bu soruna acil bir çözüm bulunur.
Fatih ÖMRÜUZUN
Yazarın Tüm Yazıları