Ankara-Konya YHT Mayıs'ta başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Ankara-Konya YHT Mayısta başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2010 11:48

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 17 Aralık Cuma günü test sürüşü başlatılan Ankara- Konya Yüksek Hızlı Treni, mayıs ayında seferlere başlıyor. Piri Reis Test Treni sayesinde her gün test sürüşlerinin gerçekleştirildiği ve şu ana kadar test sürüşlerinde soruna rastlanılmadığı belirtildi.

TEST SÜRÜŞLERİ BAŞLADI

Haberin Devamı

Test sürüşlerinin mayıs ayına kadar devam edeceğini belirten Konya Tren Garı Müdür Yardımcısı Erhan Tepe, 6 vagondan oluşacak hızlı trenin 415 yolcu kapasiteli olduğunu söyledi. Tepe, “Seferlerimiz birer saat arayla 11 gidiş, 11 geliş olarak gerçekleşecek. Ücreti ise henüz netleşmedi ama 30 lira civarında olması planlanıyor ve öğrencilere de yüzde 20 oranında indirim sağlanacak. Ayrıca aylık abonman biletler de satışa sunulacak” dedi.

Hızlı tren seferlerinin başlayacak olmasıyla birlikte uçak ve otobüs bilet fiyatlarının ucuzlayacağını vurgulayan Erhan Tepe, “Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlamasıyla birlikte uçak ve otobüs bilet fiyatlarının yüzde 50 oranında düşmesini bekliyoruz. Konya'dan İstanbul'a gitmek isteyecek vatandaşlar ilk olarak hızlı trenle Ankara’ya gidecek, oradan da başka bir trenle İstanbul’a gidecek. Vatandaşlar 5.5 saat gibi kısa bir sürede İstanbul'a gitmiş olacak. Bu da uçak ve otobüs bilet fiyatlarına yansıyacak” diye konuştu.

Tepe, hızlı trenin oldukça yüksek güvenlik sistemleri ile donatıldığına dikkat çekerek, trenin sürekli yolu kontrol eden bir mekanizmasının olduğunu, en ufak bir hatanın uydu üzerinden makiniste bildirilerek herhangi bir kazanın oluşmasının önleneceğini söyledi.

Hızlı trende engellilerin de düşünüldüğünü belirten Erhan Tepe, vagonlarda asansör sisteminin bulunduğunu ve özel tuvaletlerin olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!