Ankara katliamında ölenler anıldı

Güncelleme Tarihi:

Ankara katliamında ölenler anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 19:41

Ankara katliamında ölenler anıldı

Haberin Devamı

BALIKESİR'de, geçen 10 Ekim'de Ankara Garı önündeki patlamada yaşamını yitirenler basın açıklamasıyla anıldı. Açıklamada, Ankara katliamında ölenlerin acısının yüreklerde taşındığı, emek barış ve demokrasi mücadelesinin sürdürüleceği belirtildi.
10 Ekim Ankara katliamının yıldönümünde Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Balıkesir Şubeler Platformu tarafından Toplu Taşıma Merkezi'nde geniş güvenlik önlemleri arasında anma etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe KESK, EMEP üyeleri ve vatandaşlar da destek verdi. Patlamada ölenlerin resimlerinin bulunduğu afişler ile, "Katilleri tanıyoruz unutturmayacağız", "Katliamlara alışmayacağız, Affetmeyeceğiz, korkmayacağız" yazılı pankartların taşındığı eylemde basın açıklaması öncesinde hainh saldırıda yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. KESK dönem sözcüsü İsmail Yılmaz basın açıklamasında, Ankara katliamının, Türkiye tarihinin en acımasız, en vahşi katliamlarından birisi olduğunu, aradan tam 1 yıl geçtiğini hatırlattı. Yılmaz, "10 Ekim Ankara katliamı Türkiye'nin merkezinde, Ankara Garı'nda, binlerce polisin gözü önünde patlatılan bombalarla annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik.10 Ekim'de Türkiye'nin dört bir yanından sadece barış istemek için, kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların barış özlemlerini haykırmak, geleceğe dair umutlarını yaşatmak için, 'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!' demek için geldik. Kadını erkeği, genci yaşlısı, barış türküleriyle birlikte halaya dururken patlattılar bombalarını. Ölüme karşı yaşamı savunanlar bir kez daha bombaların hedefi oldular.Türkiye'nin göbeğinde, Ankara Garı önünde, canlarımızı birer birer aldılar aramızdan. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Aradan bir yıl geçmiş olmasına rağmen kalbimizdeki acı, yüreğimizdeki sancı ilk günkü gibi tazeliğini koruyor. Ne acımızda, ne de öfkemizde en küçük bir azalma söz konusu değil. Bu vahşi katliam, başta hayatını kaybedenlerin yakınları olmak üzere, çoğumuzun üzerinden uzun süre atamayacağı kadar acı ve derin izler bırakırken, Ankara'da katliamda hayatını kaybedenleri anmak isteyenlere saldıracak kadar acımasız olanların kimin tarafında olduğunu bir kez daha gördük. 10 Ekim katliamını planlayarak yapanlar da, önceden haber aldıkları halde hiçbir önlem almayıp, katillerin arkasındaki güçlerin ortaya çıkmasını engelleyenler de bellidir. Katiller tespit edilmiş ancak, katliamın yaşanmasında ihmali olanlar, katliamı önleyebilecekken, kılını kıpırdatmayanlar hala görevlerinin başındadır. Aradan ne kadar süre geçerse geçsin, 10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, asıl sorumluların korunmasına ve yaşananların üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğiz. KESK olarak 10 Ekim'de kaybettiğimiz yoldaşlarımızı saygı ve özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.
Yılmaz basın açıklaması okurken etkinliğe katılanlar, "İnadına barış, inadına kardeşlik", "10 Ekimin hesabı sorulacak", "Baskılar Bizi Yıldıramaz" sloganları attı. Etkinlğe katılan yaklaşık 100 kişi daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!