Ankara Jandarması kurtarma dersinde

Güncelleme Tarihi:

Ankara Jandarması kurtarma dersinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2007 00:00

Başkent’ten gelen Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, Erciyes’teki ekibe ve telesiyej personeline kurtarma yöntemlerini uygulamalı olarak anlattı.

ERCİYES Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde, telesiyej üzerinden kurtarma tatbikatı yapıldı. Ankara’dan gelen Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, Erciyes Jandarma Komutanlığı ekibine ve Zümrüt Telesiyej personeline kurtarma yöntemlerini uygulamalı olarak anlattı. Uygulama izleyenleri heyecanlandırdı.

3 SAAT DEVAM ETTİ

Ankara Jandarma Arama Kurtarma ekiplerinin Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi’ndeki tatbikatı 3 saat sürdü. Tatbikatta olası kaza ya da arızalarda telesiyej üzerinde kalan kişilerin en güvenli şekilde nasıl kurtarılacağı anlatıldı. Uzman ekip, verilen teorik bilgilerin ardından 3 değişik metotla en güvenli indirme tekniklerini uygulamalı olarak gösterdi.

HER YIL EĞİTİM VAR
/images/100/0x0/55eb2f2ff018fbb8f8b0cd47


Zümrüt telesiyej yetkililerinden Mehmet Eğlencelioğlu da, "Muhtemel arızalar ve elektirik kesintisi olduğu zaman 3 değişik şekilde güvenle telesiyejden müşterilerimizi indirmekteyiz. Şimdiye kadar hiç gerek duyulmamasına rağmen personelimize bu tür eğitimleri her yıl vermekteyiz. Belki gerekebilir" dedi.

Gönül rahatlıyla spor yapmak

TÜRKİYE
Kayak Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Hisarcık Belediye Başkanı Ali Veral, "Erciyes Dağı’ndaki halkın güvenliği ve rahatlığı bizler için önemli. Bu tür çalışmalarla olası kazaları en güvenli şekilde atlatmanın yolları, buradaki personele anlatılıyor. Amaç, Erciyes Dağı’ndaki kayakseverlerin gönül rahatlığıyla spor yapmalarını sağlamaktır" diye konuştu. Veral konuyla ilgili çalışmaların sürceğini bildirdi.

Araç filosu yenileniyor

SİNCAN Belediyesi, çeşitli tasarruflarla birlikte elde edilen gelirin bir kısmıyla araç filosunu genişletiyor. Belediye personeli iş makineleri, çöp toplama kamyonları, asfalt serim ve hizmet araçları olmak üzere toplam 157 araçla çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Hasan Altın "Eski araçları elden çıkararak, çöp toplamadan elde edilen tasarruflarla, yeni araçlar alarak kaliteli artırdık"dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!