Ankara izin veriyor İstanbul ise yıkıyor

İKİ AKP’li belediye, aynı anda iki farklı uygulama.

Şu an Ankara Çayyolu’nda Arcadium adlı alışveriş merkezinin yanında spor alanı olan ve iki kat müsaadesi olan yere imar planına aykırı olarak İskender Çolak tarafından 8 katlı alışveriş merkezi yapılmaktadır. Her nasılsa ve aralarında nasıl bir bağ var ise Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ilçe Belediyesi tarafından plan izni verilmediği halde inşaat ruhsatı vermiş ve inşaat süratle dikilmiştir.
Öte yandan AKP’li İstanbul Belediyesi ise imar planına aykırı diye Ayamama deresindeki binaları yıkmaktadır. Bir AKP’li belediye imar planı olmadığı halde spor sahasına alışveriş merkezi için inşaat ruhsatı veriyor. AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise imar planına aykırı diye bina yıkıyor.
Binası yıkılan vatandaşlar Ankara’daki bu örneği emsal göstererek dava yoluna gidebilir ve tazminat davaları açabilirler.
Erdoğan KILIÇ

‘Pişmanlık’ istiyorum

YILLARCA esnaflık yaptım ancak ödeme sıkıntısı çekince işi bırakmak zorunda kaldım ve haliyle bu zor şartlarda devletime borçlu kaldım. Bu yaşıma kadar devletime isyan etmedim ama bende etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak istiyorum. Ben ve benim gibilerinde açılım yapılarak affedilmelerini talep ediyorum.
Cemal KADIOĞLU

Gökçek’in Çankaya projeleri ne oldu

SEÇİMDEN önce Çankaya köylerini gezip oy isteyen Gökçek’e göre Oran Sitesi TRT binasının altında bulunan Yakupabdal Muhye Karatas köyleri gerçek değerlerine kavuşacak, buralarda altyapı ve kentsel dönüşüm projeleri yapılacak idi. Nitekim 902 projesi başlamış ama başladığı gibi de 1-2 ayda çalışmalara nedendir bilinmez son verilmişti.
Ankara merkeze 10-15 km uzaklıkta bulunan bu alanlara nedendir bilinmez Gökçek el atmazken, Eskişehir ve İstanbul Yolu 50. km’lere çalısmalar götürüyor. Projeler başlatıp bitiriyor. Çankaya her zamanki gibi Gökçek’ten üvey evlat muamelesi görüyor ve görmeye devam edecek gözüküyor.
Meclis’ten bir milletvekilinin ortaya çıkıp “Sayın Gökçek neden oy alamadığın bölgelere çalışmıyorsun, neden bölge seçiyorsun” demesini bekliyoruz.
Mehmet DEĞİRMENCİ

KISA... KISA...


YAZAR Ömer Fethi Gürer’in “Niğde-Kapadokya Başkenti” kitabını 7 kasım cumartesi Ankara Niğde Başkent Vakfı’nda 14.00’de imzalayacak.

ODTÜ Mezunları Derneği’nin düzenlediği “Kadına Karşı Her Türlü Ayırımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi (CEDAW) ve Türkiye’de Durum” konulu söyleşi yarın 15.00’de ODTÜ Mezunları Derneği, Koçumbeli Salonu’nda.
Konuk: Prof. Dr. Feride ACAR

LÖSEV’in inşaa ettiği Lösemili Çocuklar Köyü´nün açılışının ve Vakfın 11. kuruluş yıldönümü etkinliğinin 8 Kasım pazar 12.00-16.00 arasında yapılacak. (Konya-Haymana Yolu Koparan Köyü Mevkii Gölbaşı-İncek)

TMMOB Mimarlar Odası Toplantı Salonu’nda yapılacak. Oturum başkanı Emre Madran, konuşmacılar; Afife Batur ve Baykan Günay.
Yazarın Tüm Yazıları