Ankara İtfaiyesi’nden Boğulma Uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Ankara İtfaiyesi’nden Boğulma Uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2015 10:34

ANKARA İTFAİYESİ, BOĞULMA OLAYLARINA KARŞI UYARILARDA BULUNDU.

Ankara İtfaiyesi, vatandaşları, bunaltıcı sıcaklarda serinlemek için kontrolsüz sulara girmemeleri konusunda uyardı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, Ankara’daki baraj, göl, gölet ve ırmak kıyılarının, profesyonel yüzücüler için bile tehlikeli olduğunu söyledi.
Son günlerde tüm yurtta olduğu gibi Başkent’te de sıcaklıkların artması, serinlemek için göl, gölet, baraj veya akarsulara girmeyi tercih edecek vatandaşları, boğulma riskiyle karşı karşıya bırakıyor.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Su Altı Arama ve Kurtarma Ekibi yetkilileri, Ramazan ayında bugüne kadar Ankara’da 2 boğulma vakası meydana geldiğini belirterek, bunlardan birinin Mavi Göl’de, diğerinin ise Sakarya Irmağı kıyısında yaşandığını belirttiler.
Yetkililer, “Ankara’da son günlerde artan sıcaklar ve Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla vatandaşların serinlemek için piknik alanlarına gideceği düşünüldüğünde, boğulma riski de artacaktır. Bu nedenle vatandaşlarımız kesinlikle kontrolsüz sulara girmesinler” dediler.
ANKARA’DAKİ BARAJ, GÖL, GÖLETLERİN TÜMÜ TEHLİKELİ
Su Altı Arama ve Kurtarma Ekibi yetkilileri, Başkent’te bulunan baraj, göl, gölet ve kent sınırından geçen, Kızılırmak ile Sakarya dahil olmak üzere akarsulardan hiçbirinin, yüzme veya serinleme amacıyla girmeye uygun olmadığını vurguladılar.
Yetkililer, Ankara’daki baraj, göl, gölet ve ırmakların incelenerek zemin etütlerinin yapıldığını, sonuçların ise suların can güvenliği açısından büyük riskler taşıdığını gösterdiğini belirterek, “Bu sular, profesyonel yüzücüler için bile tehlikeli” dediler.
Her yaz mevsiminde onlarca kişinin, serinlemek için girdikleri sularda boğularak can verdiğini hatırlatan yetkililer, ailelerden, bu konuda özellikle çocuklarına dikkat etmelerini istediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!