Ankara hayvan hakları konusunda önder sehir olacak

Güncelleme Tarihi:

Ankara hayvan hakları konusunda önder sehir olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2010 00:00

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, “Önümüzdeki zaman diliminde Ankara her konuda olduğu gibi, hayvan haklarının korunması meselesinde de Türkiye’ye önder olmaya devam edecektir” dedi.

Haberin Devamı

YÜKSEL, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’nde böyle bir toplantının düzenlenmiş olmasının ayrı bir önemi bulunduğunu ifade etti. Yüksel, dünyada ekonomiden demokrasiye, insan haklarından çevrenin korunmasına kadar her türlü konunun konuşulduğunu belirterek, “Asıl önemli olanı, sürdürülebilir bir çevre anlayışının herkesin kafasında, yüreğinde oturtmasıdır. Eğer insanoğlu adam gibi yaşamak istiyorsa sürdürülebilir çevre anlayışını tartışmalıdır. Bunun içinde bu dünyayı paylaştığımız hayvanlar vardır. Ankara’da bunu tartışıyoruz” diye konuştu.
Ankara önder olacak
Yüksel, hayvan haklarının çağdaşlığın göstergelerinden biri olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
“Ben eminim ve inanıyorum ki önümüzdeki zaman diliminde Ankara her konuda olduğu gibi hayvan haklarının korunması meselesinde de Türkiye’ye önder olmaya devam edecektir.
Meseleyi çözmeliyiz
Hepimiz biliyoruz ki onunun konuşulması yeterli olmuyor. ‘Hayvanı çok seviyorum’ demek meseleyi çözmüyor. Bu konuda sevginin devam etmesi için, bunun şuura dönüştürülmesi ve adımların atılması gerekiyor.
Yasanın ön gördüğü şekilde yerel yönetimler bu işten sorumlu olabilir. Ama görev yapması gereken bir başka bölüm de bu işe karşıdan bakıyor, bu sorunun bir parçası olduğunu kabul etmiyorsa, sadece bir kedi köpek gördüğünde, birkaç dakika oyun oynayıp ondan sonra vur tekmeyi, at sokağa bana göre bunda şuur yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!