Ankara’dan uğurladık

Güncelleme Tarihi:

Ankara’dan uğurladık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2011 00:00

Seçimlere bir ay kala uğradığı duraklarda “Türkiye ne istiyor” sorusuna yanıt arayan “Hürriyet Hakkımızdır Treni” dün Ankara Garı’ndan uğurlandı.

Haberin Devamı

Otuz iki günde 25 şehiri dolaşacak treni, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ulaştırma Bakanı Habip Soluk, Vali Alaaddin Yüksel, Başkan Melih Gökçek, TCDD Genel Müdürü Karaman, TRT Genel Müdürü Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan ile birlikte çok sayıda davetli uğurladı.
Vali Yüksel programlarını erteleyerek katıldığı törende, Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’ya bir plaket sundu. Törenden sonra Hürriyet treninin vagonlarını tek tek gezen davetliler, yetkililerden standtlar hakkında ayrıntılı bilgi aldı.
Düzenlenen törendeki rengarenk etkinliklere Ankaralılar’ın ilgisi de yoğun oldu.

Cumhuriyetin tanığı

Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, her trenin bir menzili bulunduğunu ve “Hürriyet Treni”nin de istikametinin haklar ve özgürlükler olduğunu vurguladı. Vuslat Doğan Sabancı, “Bugün buradan bir tren kalkıyor. 92 yıl önce de bir başka şehirden bir gemi kalkmıştı. Bu geminin menzili kısaydı ama misyonu tarih kadar uzundu. Bu geminin bu misyonunu yüklenen büyük bir yolcusu vardı. Cumhuriyetimizi karanlık bir gecede, İstanbul’dan hareket eden küçük bir gemiyle kurmaya başladık. Bugün önünde tören yaptığımız bu bina ve tarihi Ankara Garı Cumhuriyetimizin kuruluşuna tanıklık etmiştir. İşte trenimiz 32 günlük yolculuğuna buradan çıkıyor” dedi.
Başbakan Yardımcısı Çiçek de projeyi çok anlamlı bulduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Tren geçeceği noktalarda vatandaşların taleplerini dinleyecek ve bunları değerlendirecek. Bu çok önemli. Tartışmamız gereken, hak ve özgürlüklerin yokluğu, yetersizliğinin yanında bu taleplerin de nasıl olacağı, hangi çerçevede talep edileceği, bununla ilgili yol ve yöntemlerdir.”
 Ulaştırma Bakanı Habib Soluk da üçüncü kez yola çıkan Hürriyet Treni’nin ilk seferini Kars’tan, ikincisini İzmir’den ve bu yıl da Ankara’dan gerçekleştirdiğini hatırlattı.
Bakan Soluk, “Dilerim bundan sonra da kesintiye uğramadan, başka illerimizden, başka seferlere, yolculuklara çıkar. Hatta biraz da öteye giderek kısa vadede sınır ötesine, doğuda Pekin’e, batıda Londra’ya kadar, Marmaray’ı açtıktan sonra kesintisiz olarak bu yolculuğu devam ettiririz” dedi.

Haberin Devamı

Trende yok yok

TCDD Genel Müdürü Karaman da, bir ay boyunca 25 demiryolu kentimizde çok güzel etkinlikler gerçekleşeğini belirterek, “Treni daha çok seveceğiz. Su kadar, hava kadar ihtiyaç duyduğumuz Hürriyet’in adını alan trenimiz, sosyal sorumluluk projelerinin lokomotifi olmuştur” açıklamasını yaptı.
Trende Hürriyet yazarlarının yanısıra Türkiye’nin sorunlarına duyarlı aydınları ve gazetecileri de okurlarıyla bir araya gelerek sohbet edecek. Dileyen herkese doğum gününde yayınlanan Hürriyet Gazetesi’nin 1. sayfası da hediye edilecek.

Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu, her durakta “Nasreddin-İnadın Sonu” adlı çocuk oyununu sahneleyecek. Tren müziklerini yapacak olan Zil Zurna Perküsyon Grubu çocuklarla beden perküsyonu atölye çalışmaları gerçekleştirecek. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), “çocuklarla haklar atölyesi” düzenleyerek hakları konusunda bilgilendirecek. DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu), “deprem simülasyon vagonu” kuracak. Türkiye Futbol Federasyonu “HERKESiçinFUTBOL” (HiF) programı ile futbolu Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklarla buluşturacak. Hürriyet Gazetesi’nin Aile İçi Şiddete Son Kampanyası çerçevesinde yedi yıldır yapılmakta olan eğitim çalışmaları bu kez muhtarlarla gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Görkemli tören

TÖRENE Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü ve DASK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Erdik, SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet İcra Kurulu Başkanı H. Hasan Yılmaz, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Yayın Koordinatörü Fikret Ercan, Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri Cemal, Mali İşler Grup Başkanı Dursun Ali Yılmaz, Pazarlama Grup Başkanı Tijen Mergen, Hürriyet İnternet Yayın Yönetmeni Fatih Çekirge, Hürriyet yazarları Yalçın Doğan, Ertuğrul Özkök, İsmet Berkan, Erdal Sağlam, Erman Toroğlu, Hürriyet Çizeri Latif Demirci, Hürriyet İnsan Kaynakları Müdürü Sancak Basa, Hürriyet Ankara Temsilcisi Metehan Demir, Hürriyet İdari Koordinatörü Barbaros Muratoğlu, Ankara Hürriyet Yazıişleri Koordinatörü Yaşar Sökmensüer, Radikal Gazetesi Yayın Koordinatörü Bülent Mumay, Hürriyet Daily News Ankara Temsilcisi Serkan Demirtaş, Hürriyet İzmir Temsilcisi Deniz Sipahi de katıldı.

Haberin Devamı

Karikatürler de trende

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen “Barış Karikatürleri” adlı sergi trende yer alacak. “Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması”na bugüne kadar katılan 136 ülkeden 7300 sanatçının 60.000’i aşan eseri arasından seçilen 50 barış karikatürü tren duraklarında izleyiciyle buluşacak. Kadınların siyasette ve her türlü kamusal alanda eşit temsilinin sağlanmasına ilişkin taleplerini kamuoyuyla paylaşacak olan Haklı Kadın Platformu da, siyasi partilerin kadın milletvekili adayları, kadın eşitliğini savunan sivil toplum örgütleriyle buluşacak.

25 şehir gezecek

Dün Ankara’dan yola çıkan Hürriyet Hakkımızdır Treni 32 günde 594 saat yolculuk yapıp 8 bin54 kilometre yol katettikten sonra 10 Haziran’da İstanbul Haydarpaşa Garı’na ulaşacak. Tren sırasıyla Kayseri, Erzincan, Kars, Sivas, Samsun, Amasya, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Muş, Tatvan, Adana, Mersin, Konya, Afyon, Uşak, İzmir, Manisa, Balıkesir ve Eskişehir’de konaklayacak. Tren, 6 Haziran’da Avrupa yakasına geçecek ve Kırklareli ile Edirne’ye gidecek. Hürriyet Hakkımızdır Treni, yolculuğunu İstanbul’da noktalayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!