Ankara’da sıkıntılı düğün

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da sıkıntılı düğün
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dedemanlar’ın veliahtı Umut Önal'ı ''kazayla vurdum'' diyerek kısa süreli hapis yatan ve para cezasıyla kurtulan Kürt Ahmet'in oğlu Melih Turgut, Umut Önal'ın sevgilisi Yeliz Yıldız'la evlendi. Görkemli geçen gece boyunca Umut Önal olayının etkisi kendini hissettirdi.

DEDEMAN Şirketler Grubu'nun veliahtı Umut Önal'ı 6 yıl önce ‘‘silahımdan çıkan kaza kurşunuyla vurdum’’ diyerek 38 gün hapis ve 18 milyon lira para cezasıyla kurtulan Melih Turgut ile Umut Önal'ın lise birinci sınıftaki sevgilisi Yeliz Yıldız dün gece evlendi. Ankara Kurtuluş Parkı Atatürk Buz Pateni Tesisleri’nde görkemli bir düğünle nikáh defterine imza atan çiftin bu mutlu gecesine, Umut Önal olayının da gölgesi düştü. 3 bin davetlinin gelmesi ve protokolden önemli isimlerin akın etmesi beklenen düğüne bin beşyüz kişi katılırken 5 siyasetçi dışında hiç bir önemli isim gelmedi. Süs olarak hiç bir ayrıntının atlanılmadığı masa ve sandalyelerin bir çoğu boş kaldı. Melih Turgut'un ağabeyi Özdemir Turgut'la birlikte ANAP Ankara milletvekili adayı olan ve seçilemeyen Başbakanlık eski müsteşarı Yaşar Yazıcıoğlu, işadamı Dogan Tugay ile nikah şahitliği yaptı. FP Ankara Milletvekili Mehmet Zeki Çelik, Devlet eski Bakanı Mehmet Batallı düğüne katılan diğer politikacılardı. ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ile eşi Berna Hanım, TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut ise nikaha telgraflarıyla katılırken, 18 milletvekili de aynı yolu tercih etti.

Özel güvenlik ordusu korudu

Düğünde genç çift özel güvenlik ordusu tarafından olağanüstü bir şekilde korundu. Üniformalı özel korumaların dışında, sivil giyimli kişiler de konuklara eşlik etti.

Düğünü izlemek için Kurtuluş Parkı Buz Pateni Tesisleri’ne gelen 60'ın üzerinde gazete ve televizyon muhabirinin kimliklerinin tek tek fotokopisi çekildi.

Düğüne ‘‘Baba’’ olarak bilinen İskender Çolak, Necdet Ulucan, Yusuf Koç ile çok sayıda müteahhit ve işadamı da katıldı.

Mevlitli düğün için buz pateni sahası beş yıldızlı otellerin restoranını aratmayacak şekilde düzenlendi. Dekoratörler üç gün çalıştı. Davetlilerin çocuklarını eğlendirmek için palyaçolar görev yaptı.

Nikáh öncesinde, mevlidi okuyacak olan ünlü hocalardan İsmail Coşar, damat Melih Turgut'a Kur'an-ı Kerim, Türk bayrağı ve kılıç hediye etti.

İlk dans, göz kamaştıran gelinlik

Ankara'nın ünlü babalarından Kürt Ahmet lakaplı Ahmet Turgut'un oğlu Melih Turgut, Yeliz Yıldız ile ilk dansı ‘‘I'll Be There’’ adlı şarkı eşliğinde yaptı. Yeliz Yıldız, ünlü modacı Cenap Feyzioğlu tarafından Fransız ipeğinden dikilen ve değerli taşlarla süslenen milyarlık gelinliğiyle göz kamaştırdı.

Gelin mevlit okunurken başını örttü

Düğün için buz pateni salonu üç gün süren çalışmayla baştan aşağı dekore edilerek, göz kamaştırıcı bir görüntü sağlandı (üstte). Gelin Yeliz Yıldız düğün sırasında mevlit okununca başını örttü (üstte küçük fotoğraf). Düğünde toplanan takılar, peşlerinden getirilen sepetlere dolduruldu. Sepetler dolunca takılar daha sonra bir bavula aktarılarak eve götürüldü.

Babalar ve muhteşem araba

Genç çift üzerinde fotoğraflarının olduğu ve ‘‘Anneciğim evleniyoruz’’ yazan muhteşem bir otomobille geldiler (üstte). Düğüne ‘‘Baba’’ olarak bilinen İskender Çolak, Necdet Ulucan, Yusuf Koç ile çok sayıda müteahhit ve işadamı da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!