Ankara’da şarap kulübü

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da şarap kulübü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2005 00:31

Kavaklıdere şarap kültürünün yaygınlaşması için dinlenmeyi, eğlenmeyi, öğrenmeyi ve sporu bir araya getirdi. Akyurt’taki şarap fabrikasının yanına Kav Club adında bir tesisi hizmete açtı. 200 dönüm Kalecik Karası bağlarıyla çevrili alanda, yarı olimpik kapalı ve açık havuz, fitness center, 4 tenis kortu, bastekbol, voleybol sahası, buhar odası, sauna, bilardo salonu, Akdeniz mutfağı sunulan bir restoran ve tadım odası var. Kulube üye olacaklar ayda 1200 YTL ödüyor.

Kavaklıdere basın yönetmeni Elif Erol bunun bir şarap kulübü haline gelmesini hedeflediklerini söylüyor: ‘Bu kulüpte, toprak, bağcılık, şarap, degüstasyon hakkında panel, seminer, kurs ve konferanslar düzenlenecek. İlk üyelerimiz de Akyurt çevresindeki fabrikalar ve sanayi kuruluşlarının yöneticileri, işadamları oldu. İlk üyelerimiz Aselsan, Mikes, Doğadan, Nurus, Güleçler, Man, Dörtel İplik fabrikaları ve yöneticileri oldu. Her ay ayrı bir konu belirledik.’

RAMAZANDA KONU SAĞLIKLI YAŞAM

Her ay konusunda uzman bir kişinin konuşmacı olarak söz alacağı seminerler zincirinin ilk toplantısında Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü emekli öğretim görevlisi Prof. Dr. Işıl Fidan ‘Kalecik Karası, Bağbozumu ve şarabın oluşum serüveni’ adını taşıyan konuşmasını yaptı.

Kav Club’da ekim ayında düzenlenecek ikinci toplantı ramazan ayına denk geldiği için ‘Sağlıklı Yaşam’ adını taşıyacak. Kavaklıdere Şarapları toplantıda üzüm suları hakkında bilgi verirken Doğadan çay firması da meyve çayları ve yaşamımızdaki yeri konusunu anlatacak. Kasım ayındaki 3. toplantının konusu ise Primeur şarapları. Bu toplantının konukları Fransa Büyükelçiliği çalışanları ve diplomatları olacak. Ayrıca Bolana adlı keçi peyniri üreticileri de toplantıya katılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!