Kavaklıdere basın yönetmeni Elif Erol bunun bir şarap kulübü haline gelmesini hedeflediklerini söylüyor: ‘Bu kulüpte, toprak, bağcılık, şarap, degüstasyon hakkında panel, seminer, kurs ve konferanslar düzenlenecek. İlk üyelerimiz de Akyurt çevresindeki fabrikalar ve sanayi kuruluşlarının yöneticileri, işadamları oldu. İlk üyelerimiz
Aselsan, Mikes, Doğadan, Nurus, Güleçler, Man, Dörtel İplik fabrikaları ve yöneticileri oldu. Her ay ayrı bir konu belirledik.’
RAMAZANDA KONU SAĞLIKLI YAŞAM
Her ay konusunda uzman bir kişinin konuşmacı olarak söz alacağı seminerler zincirinin ilk toplantısında Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü emekli öğretim görevlisi Prof. Dr. Işıl Fidan ‘Kalecik Karası, Bağbozumu ve şarabın oluşum serüveni’ adını taşıyan konuşmasını yaptı.
Kav Club’da ekim ayında düzenlenecek ikinci toplantı ramazan ayına denk geldiği için ‘Sağlıklı Yaşam’ adını taşıyacak. Kavaklıdere Şarapları toplantıda üzüm suları hakkında bilgi verirken Doğadan çay firması da meyve çayları ve yaşamımızdaki yeri konusunu anlatacak. Kasım ayındaki 3. toplantının konusu ise Primeur şarapları. Bu toplantının konukları Fransa Büyükelçiliği çalışanları ve diplomatları olacak. Ayrıca Bolana adlı keçi peyniri üreticileri de toplantıya katılacak.