Ankara’da bir klasik: Tavacı Recep Usta

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da bir klasik: Tavacı Recep Usta
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2011 00:00

Ankara’da da 10. yılını tamamlayan Tavacı Recep Usta, özel etleri ile Başkentlilerin beğenisini topluyor. 1978’de Diyarbakır’da hizmet vermeye başlayan Tavacı Recep Usta, dört yıldır Park Vadi’de Ankaralılarla buluşuyor. Bin 200 kişiyi ağırlayabilen mekanda iş yemekleri için özel alanlar da mevcut.

Kullanılan etlerin özel olarak Diyarbakır’dan geldiğini belirten Recep Usta’nın kardeşi, işletmeci Zeki Budak, “Kullandığımız etler süt kuzusu eti. Yemeklerimiz hergün sabah erken saatlerde taze olarak yapılıyor” dedi.

İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra 29 Ağustos’ta Bursa’ya şube açmaya hazırlanan ve yemeklerinin sırrını asla söylemeyen Tavacı Recep Usta, Park Vadi’de bulunan şubesinde hafta içi günde yaklaşık 800, hafta sonu ise bin, bin 200 kişiyi ağırlıyor. Bu sayıya rağmen müşterileri ile tek tek ilgilenen Budak, gelen müşterilerin bu ilgiye alıştıklarını, bunu beklediklerini ve gösterilen bu ilgiden mutlu olduklarını söyledi.
Restorana belli bir kesimin geldiğini ve zorlandığı hiçbir müşterisinin olmadığını vurgulayan Budak, gelen misafirler ve seçtikleri yemeklerle ilgili olarak şunları söyledi:

“Buraya gelen belli bir kesim var. Bürokratlar, elçilikler, Arap Konsoloslar, Amerika Konsolosluğu dahil herkes geliyor. Gelenler en çok et tercih ediyor. Daha çok saç tava ve kaburga dolma, bazen de gerdan tava ya da ızgara çeşitlerini tercih ediyorlar. Yemek sonrası mırra ikram ediyoruz. Mırra yemek sonrası hazmı kolaylaştırıyor. Yabancılar mırrayı değişik ve komik bulup çok beğeniyorlar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!