Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi

Güncelleme Tarihi:

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 12:43

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Ankara’da Tren Garı önünde yaşanan terör saldırısı lanetlendi
Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, gündem maddelerine geçmeden önce terör saldırısını değerlendirdi. “Ankara Tren Garı önünde acısının tarifini yapmakta acze düştüğümüz çok ciddi bir alçaklık sergilendi” diyerek sözlerine başlayan Ölmez, “Bu ülkenin evlatları, çok ciddi acılar içinde hayatlarını kaybettiler. Bu Meclis’in her bir üyesinin en az benim kadar yüreği dile gelse, yeterli kelimeleri bulup bu alçaklığı lanetlemekte de acze düşerler. Bu kadar acı bir tablo yaşadık. Haliyle hayatlarını kaybeden her bir bireyin sevenlerine ve ailesine sabır diliyorum, ölenlere rahmet niyaz ediyorum, kelimeler kifayetsiz, milletçe başımız sağolsun, Meclis’in başı sağolsun” dedi.
CHP adına söz isteyen Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya da “Tarihimizin en korkunç katliamını yaşadık, bu katliamda hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı ve sabır diliyorum. Diğer taraftan terör dolayısıyla şehit olan askerlerimiz ve polislerimize de Allah’tan rahmet , ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.
-BÜYÜKŞEHİR’DE EVLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde daha sonra Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Evlendirme Şube Müdürlüğü kurulması yönündeki Başkanlık Yazısı okundu.
Yazıda, Belediye Başkanı tarafından uygun görülen personelin evlendirme memuru olarak görevlendirilmesi ve halkın başvurularını kolaylaştırmak amacıyla Ankara’daki 25 ilçede, gerekli görüldüğü takdirde evlendirme memurlukları ihdas edilmesi, hangi ilçelerde Büyükşehir Evlendirme Memurluğu açılması konusundaki yetkinin de Büyükşehir Belediye Başkanı’na verilmesi talep edildi. Başkanlık yazısı Meclis’te oy çokluğuyla kabul edildi.
-DİKMEN VADİSİ’NDE BORÇLANMALARA ÖDEME KOLAYLIĞI-
Belediye Meclisi’nde, Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde; belgesiz gecekondu sahiplerine yapılan kira yardımı ve taşınma masraflarıyla ilgili yeni düzenleme öngören Başkanlık Yazısı da gündeme alındı.
Yazıda Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kalan kaçak (belgesiz) gecekondu sahiplerinden Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme imzalayanlara, taşınma masrafları karşılığı olarak, 5 aylık kira
bedeli peşin olmak üzere 1 yıl süreyle aylık 250 TL’den toplam 3 bin TL kira yardımı yapıldığı hatırlatıldı.
Proje kapsamında yaklaşık 350 adet belgesiz (kaçak) gecekondu bulunduğu belirtilen Başkanlık yazısında, bir an evvel anlaşma sağlanarak gecekonduların araziden tahliye edilmesiyle projenin hayata geçirilmesi gerektiği kaydedildi. Yazıda, belgesiz gecekondu sahiplerinin, ekonomik koşullar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme imzalamaktan kaçındıkları, bu durumun da proje kapsamındaki iş programını aksattığına dikkat çekildi.
Projenin hızlı şekilde hayata geçirilmesi, iş programının aksatılmaması ve değişen ekonomik koşullar açısından; uygulamanın, "gecekondu sahiplerinden Büyükşehir Belediye ile arsa tahsisi karşılığında sözleşme imzalayarak, borçlanılan tutarı peşin olarak Belediye’ye ödemeyi kabul eden hak sahiplerinin; talep etmeleri halinde aylık 250 TL’den 1 yıllık kira bedeli olan 3 bin TL bedelin arsa tahsis borçlarından mahsup edilmesi" şeklinde revize edilmesi talep edilen Başkanlık Yazısı, oybirliğiyle kabul edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!