Ankara Barosundan LGBTİ'lere ücretsiz avukat desteği

Güncelleme Tarihi:

Ankara Barosundan LGBTİlere ücretsiz avukat desteği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 14:23

-Baro Başkanı Canduran, Gelincik Merkezince lezbiyen, gey, biseksüel ve transseksüel bireylere ücretsiz hukuki danışmanlık ve avukatlık desteği verileceğini bildirdi

Haberin Devamı

ANKARA (AA) - Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, lezbiyen, gey, biseksüel ve transseksüel bireylere (LGBTİ) ücretsiz hukuki danışmanlık ve avukatlık desteği verileceğini bildirdi.

Canduran, yazılı açıklamasında, Ankara Barosu Gelincik Merkezi tarafından şiddet mağduru kadın ve çocuklara ücretsiz hukuki danışmanlık ve avukatlık desteği verildiğini hatırlattı.

Türkiye'de kadın ve çocukların yanı sıra LGBTİ bireylerin de cinsel tercihlerinden dolayı fiziki şiddete ve tehdite maruz kaldığını ileri süren Canduran, Gelincik Projesi Yönergesi'nde değişikliğe giderek projenin kapsamını LGBTİ'ler için genişletmeye karar verdiklerini belirtti.

Canduran, şunları kaydetti:

"LGBT bireylere yönelik şiddetin önemli bir kısmı bizzat aile içerisinde gelişiyor; okulda, iş yerinde, sokakta devam ediyor. Bu nedenle şiddetle mücadelede Gelincik Projesi ile edindiğimiz deneyimi LGBTİ bireyler için de kullanmak istedik. Bu çerçevede, şiddet mağduru LGBTİ'ler, 444 43 06 numaralı "Alo Gelincik Hattı"ndan bize 7 gün 24 saat ulaşabilecekler."

Haberin Devamı

Bu arada açıklamada, Gelincik Merkezine başvuran 2 bin 418 şiddet mağduru kadına avukat atandığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!