Ankara balına satış desteği

Güncelleme Tarihi:

Ankara balına satış desteği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 14:08

Ankara’da 10 bin kovan dağıtarak bin 400 kişiyi arıcı yapan Büyükşehir Belediyesi, özel ekiplerle kovanları yerinde denetledi. Yüzde 80 başarılı üretim sonucu alan belediye, 2018’de üretilen balın satışına da destek verecek.

Haberin Devamı

‘Ankara çok ballı’ isimli projeyle Başkent’in 25 ilçesinde üç yıl boyunca toplamda 10 bin kovan dağıtımı yapan Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı, Ankara’ya bin 400 yeni arıcı kazandırdı. Arıcılar Birliği ile anlaşarak ilk etapta 6 bin, ikinci etapta 4 bin kovanı profesyonel arıcılara dağıtan belediye, daha sonra oğullanan kovanları alarak gerekli şartları taşıyan ve arıcılığa ilgi duyan kişilere verdi. 

ARICILAR ARASINDA AĞ KURULDU

Bin 400 yeni arıcıyı bulundukları ilçe ve köylere (mahalle) göre de profesyonel arıcılarla eşleştiren belediye, ‘arıcı ağı’ kurarak bu kişilerin birbirlerine destek olmalarını da sağladı. Dağıtımdan sonra sıkı bir takip yapan Büyükşehir, 10 bin kovanı da ekiplerle denetledi. Kovanları yerinde gören, arıların yaşayıp yaşamadığını tespit eden ekipler, bal üretimiyle ile ilgili de veri tabanı oluşturdu. Yapılan denetimlerde arı kovanlarından yüzde 80 başarı alındığı görüldü. 10 bin kovanın 7 bin 963’ünün halen yaşadığını belirleyen Kırsal Hizmetler Dairesi ekipleri, 2 Bin 37 kovanın da söndüğünü tespit etti.

Haberin Devamı

2018’DE SOFRALARDA OLACAK

Dağıtılan kovanlardan çıkan balın Ankaralıların sofrasına ulaşacağını belirten Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, balın pazarlanmasında da yer alacaklarını belirterek şunları söyledi:
“Kovanı dağıttık gitti’ demiyor, takibini de yapıyoruz. Önümüzdeki sene tamamen işin pazarlamasında olmak istiyoruz. Mevcut arıcılarımızı destekleyeceğiz. Ankara’nın yeni arıcıya ihtiyacı yok bu arıcıları ayakta tutmamız gerekiyor. Mevcut üreticilerin marka yönünde bir talepleri yok. Herkes kendi balını kendisi satmak istiyor. Buradan çıkan balın satışıyla ilgili de destek vereceğiz.” Güven ayrıca en çok arıcının Kahramankazan’da bulunduğunu ikinci sırada ise Kızılcahamam’ın yer aldığını kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!