Ankara Arena'da yeni isim arayışları

Güncelleme Tarihi:

Ankara Arenada yeni isim arayışları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 10:21

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin de yer aldığı (C) Grubu'na evsahipliği yapacak Ankara Arena, yeni ismini aramaya devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Basketbol Federasyonu Başkan Danışmanı Resul Yolcu, bir süredir gündemde olan Ankara Arena'nın isim değişikliği sürecinin devam ettiğini belirterek, “Yeni isim, sponsor olacak firmanın adı olacak. Ankara ile özdeşleşmiş bir firma tercih ediyoruz” dedi.

Salonun yapımı ve günlük giderleri açısından maddi olarak büyük bir gider oluştuğuna dikkat çeken Yolcu, “Özellikle Ankara başta olmak üzere Türkiye'ye çok önemli bir tesis kazandırdık. Ancak ortaya çıkan yüklü miktardaki tutarı karşılamak gerçekten çok zor. Bu nedenle salonun ismini sponsor olacak bir firmaya vermeyi planladık. Bu konuda uzun bir süredir çalışmalarımız devam ediyor. Birçok teklif gündemde, ancak biz Ankara ile özdeşleşmiş bir firma olmasını tercih ediyoruz. Bu yönde henüz bir görüşme yapmamamıza karşın önümüzdeki günlerde konunun açıklığa kavuşacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“EKSİKLERİMİZİ GÖRDÜK”

Resul Yolcu, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası öncesinde Ankara Arena'da test amaçlı olarak düzenlenen Turgut Atakol Turnuvası'nı büyük bir başarıyla organize ettiklerini, bir yandan da eksikleri gördüklerini söyledi.

Turnuvada yer alan takımlardan salonla ilgili çok olumlu tepkiler aldıklarını vurgulayan Yolcu, şunları söyledi: “Buraya gelerek mücadele eden oyuncular, antrenörler ve seyirciler, salona olan beğenilerini bize aktardılar. Hepsinden ne kadar başarılı bir işe imza attığımızı duymak bize gurur verdi. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası öncesinde test amaçlı düzenlediğimiz bu turnuvayı başarıyla geçtik. Bir yandan da eksiklerimizi görmemiz açısından büyük bir fırsat yakalamış olduk. Özellikle salonun çevre düzenlemesiyle ilgili geniş bir çalışma içine giriyoruz. Böylesine güzel bir tesise yakışır işleri yapmaya devam edeceğiz. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası öncesinde salon içinde veya dışında eksik hiçbir şey kalmaması adına büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın karşılığını da şampiyona sırasında ve sonrasında, duyacağımız güzel sözlerle almak en büyük amacımız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!