Ankara Arena'da olağanüstü hal

Güncelleme Tarihi:

Ankara Arenada olağanüstü hal
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 20:09

Ankara Arena’da oynanan Fenerbahçe Ülker-Pınar Karşıyaka maçı “Cumhurbaşkanı Erdoğan gelecek mi gelmeyecek mi, gelirse tepki görür mü?” soruları arasında oynandı. Takımlara sadece 2 bin 500 biletin ayrıldığı maçta tribünlerin önemli bölümü boş kaldı. Karşılaşmada bin 220 polis ve 150 özel güvenlikçi görev yaptı.

Haberin Devamı

Ankara Arena’da oynanan Fenerbahçe Ülker-Pınar Karşıyaka 30. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçına, Basketbol Federasyonu’nun biletlere bloke koyması damga vurdu. Daha önce Konya’da oynanacağı yönünde iddialar ortaya atılan, birkaç gün önce de müsabakanın Ankara’da oynanacağının kesinlik kazanması ile başlayan süreçte ilginç olaylar yaşandı.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MAÇA GELMEDİ
Basketbol Federasyonu, iki kulüp için bin 250'şer adet bilet tahsisi yaptı ve 10 bin 400 kişi kapasiteli salonda, Fenerbahçe Ülker ve Pınar Karşıyaka taraftarlarına 6’şar blok tahsis etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maçı izleme ihtimalinin bulunması üzerine, tribünlerden yükselecek tepkilerden endişelenen federasyon yetkilileri, kulüplere ayırdığı biletlerin dışında kalan yaklaşık 8 bin bileti bloke ederek satışını durdurdu. Maçın başlamasına çok az bir süre kala Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müsabakaya gelmeyeceği kesinleşince biletler saat 17.00’den itibaren acilen satışa sunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2010 yılında yapılan Dünya Basketbol Şampiyonası finallerini izlemeye gittiğinde, tribünlerin tepkisi ile karşılamış, yaşananlar spor camiasında tartışmalara yol açmıştı.


Ankara Arenada olağanüstü hal


Maç öncesi karşı karşıya gelen iki takım taraftarları kısa süreli bir gerginlik yaşadı.


SALONUN BÜYÜK BÖLÜMÜ BOŞ KALDI

Maçtan bir gün önce saat 20.00’de satışa sunulan biletleri Biletix kanalı ile alan ve biletlerin tamamını tüketen taraftarlar, salondaki yerini alırken, bu gelişmelerden bir çok insanın haberi olmadığından, salonun büyük kısmı maçın başlarında boş kaldı. Dakikalar ilerledikçe salondaki taraftar sayısının artması dikkat çekti.

Haberin Devamı


MAHMUT USLU: FEDERASYON NEDEN BÖYLE YAPTI ANLAYAMADIK
Bilet konusunda mağdur edildiklerini dile getiren Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, "Federasyon neden böyle bir uygulama yaptı anlayamadık. Olan bize oldu. Tüm taraftarlar kulübümüzü arayarak mağdur olduklarını söyledi. Sadece biz değil Karşıyaka Kulübü de mağdur oldu. Boş tribünlere maç oynatılmak isteniyor" diye konuştu. Uslu, takımlar ısınmak için salonda bulunduğu sırada yanına gelen Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş’e, “Boş tribünler önünde maç mı oynatılır. Bin 200, bin 300 bilet mi ayrılır” diyerek sitem etti. Öte yandan Pınar Karşıyaka yöneticileri de bu olaya tepki gösterdi.

Ankara Arenada olağanüstü hal


Ankara Arenada olağanüstü hal


Salondaki yerlerini alan her iki takımın taraftarları...

Haberin Devamı


820 POLİS, 150 ÖZEL GÜVENLİK SALONDA, 400 ÇEVİK KUVVET YEDEKTE!
Ankara Emniyeti’nin, maç için geniş güvenlik önlemi alması dikkat çekti. Salonda 820 polis görev alırken, 150 özel güvenlik de hazır bulundu. 400 çevik kuvvet ekibi de olası bir gerginliğin yaşanması ihtimali nedeniyle, yedek kuvvet olarak hazırda bekletildi.

Pınar Karşıyaka ile Fenerbahçe Ülker taraftarları, aynı tribünün farklı bloklarına yerleştirilirken, iki tarafın arasına güvenlik kordonu oluşturuldu ve o alana dev bir maçla ilgili afiş asıldı.

Maç başlamadan önce Pınar Karşıyaka taraftarı ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ şeklinde slogan atarken, Fenerbahçe taraftarı da buna alkışlarla eşlik etti. İzmir ekibinin taraftarları tribünde Mustafa Kemal Atatürk’ün posterini astı. Maç öncesi Karşıyaka taraftarı, hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okurken, tüm tribünler de kendilerine eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!