Ankara'da çatışma

Güncelleme Tarihi:

Ankarada çatışma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 12:56

Ankara Altındağ’daki İrfan Baştuğ Caddesi üzerinde kimlik soran polis ekiplerine ateş açarak, 1 polisi yaralayan daha sonra da gasp ettiği aracın sahibini öldürerek, polisle çıkan çatışmada yaralı olarak ele geçirilen binbaşı gözaltına alındı. Binbaşı olduğu ileri sürülen şahıs yakalandı.

Haberin Devamı

Ankara’nın Altındağ İlçesi’ndeki İrfan Baştuğ Caddesi üzerinde kimlik kontrolü yapan yunus ekipleri ve güvenlik şube ekipleri, şüphelendikleri kişiyi durdurdu. Bu sırada şüpheli şahıs, belindeki silahı çıkartarak, 1 yunus polis memurunu silahla yaraladı. Şahıs daha bunun üzerine kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamaca sırasında 1978 doğumlu Ünsal Turan’a ait aracı sürücüyü rehin alarak gasp etti. Aracı gasp eden saldırgan, Çankaya Caddesi üzerinden Ankara Adliyesi istikametine kaçmaya başladı. Bu sırada araç sürücüsü Dışkapı Köprüsü üzerinde başka bir araca çarparak, saldırganın elinden kurtulmaya çalıştı. Bu sırada saldırgan, araç sahibi Turan’ı aracında vurarak öldürdü. Şahıs bunun üzerine araçtan inerek, yaya olarak kaçmaya başladı.

Haberin Devamı

Yunus ekipleriyle çatışmaya giren zanlı, daha sonra yaralı olarak ele geçirildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi. Çankırı Caddesi araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak, incelemelerde bulundu. Turan’ın cenazesi Adli Tıp morguna götürüldü. Kaçan şahsın araçla Ankara Adliyesi istikametine gitmesi üzerine adliye önünde hareketli anlar yaşandı.

Haberin Devamı

SALDIRI ANI CEP TELEFONUYLA ÇEKİLDİ

Ankara’nın Ulus Semti’nde sivil kıyafetli bir binbaşı tarafından durdurulan otomobil sürücüsü, silahla başından vurularak öldürüldü. Saldırı ve polisin havaya ateş açma anı bir vatandaşın cep telefonundan saniye saniye görüntülendi. Olay, Ankara’nın Ulus Semti’nde bugün saat 12.15 sıralarında meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu belirtilen sivil kıyafetli bir binbaşı, yoldan geçen bir otomobili durdurmak istedi. Bu sırada aracını teslim etmek istemeyen sürücü ile binbaşı arasında arbede yaşanıyor. Bu sırada belindeki tabancayı çıkaran binbaşının, otomobil sürücüsünü başından vurarak olay yerinde öldürdü. Sivil giyimli binbaşıyı ele geçirmek için polisler havaya ateş açtı. Binbaşı, olay yerinden kaçamadan polis ekiplerince yakalandı. Saldırı anı, bir motosiklet tamircisinin cep telefonundan saniye saniye çekildi.

Haberin Devamı

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara’nın Ulus Semti Çankırı Caddesi’nde yunus ekiplerine 3 kişinin içinde bulunduğu bir araç içerisinden ateş açıldı. Bunun üzerine saldırganlar ile polis ekipleri arasında çatışma yaşandı. Saldırganlardan 1 kişi ölü ele geçirilirken 2 kişi ise yakalandı. Konuya ilişkin Ankara Valiliği basın birimi tarafından yapılan açıklamada, "18.07.2016 Pazartesi günü saat 12.00 sıralarında Ulus semti Çankırı Caddesi’nde psikolojik sorunları olduğu değerlendirilen bir subay, gasp ettiği aracın sürücüsünü tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Söz konusu şahıs, güvenlik güçleri tarafından olay yerinden uzaklaşamadan yakalanmıştır" ifadelerine yer verildi.

 

 

 

 

Haberin Devamı

Ankarada çatışma

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!