Ankara Adliyesi’nde sürpriz değişiklik

Güncelleme Tarihi:

Ankara Adliyesi’nde sürpriz değişiklik
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 22:45

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yayınlanan yeni işbölümü kapsamında, kritik dosyalarda görev yapan savcıların görev yerleri değişti.

Haberin Devamı

Ankara’da FETÖ soruşturmalarını yürüten ekibin başındaki Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen, ‘kızak görev’ olarak nitelendirilen Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili olarak atandı. İşçimen 15 Temmuz darbe girişimi ve Kızılay, Güvenpark, Tren Garı’ndaki saldırılarla ilgili soruşturmalara da bakıyordu. Mehmet Odabaşı, Ali Kuşçuoğlu ve son kararname ile Ankara Adliyesi’ne atanan Ergün Şahin, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu başsavcıvekilleri oldu.

DOSYADAN EL ÇEKTİRİLDİ

KPSS soruşturmasını, FETÖ nedeniyle meslekten ihraç edilen savcı Şadan Sakınan’dan devralaan ve 10 operasyon sonrasında 900 kişiye dava açan, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Yücel Erkman da bu görevinden alındı. KPSS dosyasından da el çektirilen Erkman, Genel Soruşturma Bürosu’nda görevlendirildi.

Haberin Devamı

İtirafçı olan eski HSYK üyelerinin de aralarında bulunduğu yargı içindeki FETÖ yapılanmasına ilişkin soruşturmaları yürüten Memur Suçları Soruşturma Bürosu’nun başındaki Başsavcıvekili Hakan Pektaş da Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu’nun başına atandı. Pektaş’ın yerine Parlamenter Suçlar Bürosu’nun sorumlusu Başsavcıvekili Hüseyin Şahin atandı. Milletvekilleri hakkındaki şikâyetleri Başsavcıvekili Gürhan Aktaş inceleyecek. Pektaş’ın, Anayasal Suçlar Ön Bürosu’nda görevli eşi savcı Dilşad Pektaş da Uzlaşma Bürosu’nda görevlendirildi.

BAKMADAN GEÇME!