Ankapark'ın yeni konukları

Güncelleme Tarihi:

Ankaparkın yeni konukları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 14:07

Tema parkı projesi, Ankapark’a yeni figürler geliyor. Parka alınacaklar arasında dinozor gözü, et yiyen bitkiler, mamut kafası ve dev terlik de bulunuyor.

Haberin Devamı

“Ankapark açık ve kapalı oyuncak alanları temalandırma muhtelif malzeme mal alım ihalesi”, Haziran ayının sonunda yapılacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 30 Haziran’da yapılacak ihaleyle parka alınacaklar, 4 kısımda 83 farklı alandan olacak. Giysi askılıkları, retro kolonlar, sanal gerçeklik ekranları kaplamaları, kulübeler, kubbeler, çadırlar, tezgahların yanı sıra, sinema dekorları, gemiler, su tabancası sistemleri ihaleyle alınacak ürün grupları arasında bulunuyor. İhale şartnamesine göre, bir adet zaman makinesi maketi de alınacak.

TAKİP EDEN DİNOZOR GÖZÜ

Parka alınacaklar arasında bulunan dev terliğin genişliği 80 santimetre, yüksekliği 55 santimetre olacak, “et yiyen dev bitki” temalarından ise 9 tane alınacak. Dinozor gözü de, farklı özelliklere sahip olacak. Harekete duyarlı dinozor gözü, optik yüz tanıma sistemine sahip kamerasıyla hafızasına aldığı kişiyi tanıyacak. Sağ-sol-aşağı-yukarı hareketleriyle tanıdığı kişiyi takip edecek, kişinin görüş alanından çıkmasıyla ise takibi bırakıp, yakaladığı ikinci kişiye odaklanacak. Ayrıca göz kapakları belli aralıklarla açılıp kapanacak. Farklı farklı dinozor figürlerinden anne dinozor başını aşağı yukarı hareket ettirecek, bebek dinozorlar ise ağızlarını açıp kapatacak.

DEV MERMİLER

Haberin Devamı

Ankapark’a mermi modelleri de alınacak. Parkın 2 farklı yerine konulacak dev mermiler, metal profillerle desteklenmiş cam takviyeli polyester malzemeden yapılacak. Keçi kafatası, mamut kafası, ejderha ve yuvası, kedi kafası, Hacivat-Karagöz figürü, kedi figürü de parka alınacaklar arasında yer alacak. İhaleyle, 295 de yapay ağaç alınacak. Bu ağaçların bazılarının uzunluğu 840 santimetreye kadar çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!