Anıttepe Lisesi’nde öğretmenler davalık

Güncelleme Tarihi:

Anıttepe Lisesi’nde öğretmenler davalık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 00:00

Ankara’nın köklü okullarından Anıttepe Lisesi, yolsuzluk skandallarıyla çalkalanıyor. Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okulla ilgili yolsuzluk, rüşvet gibi 44 ayrı başlığın bulunduğu 102 sayfalık bir teftiş raporu hazırladı. Okul yöneticilerinin de olduğu 11 öğretmen için Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Öğretmenlerin önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması bekleniyor.

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut da Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanıtlaması üzerine soru önergesi vererek konuyu Meclis’e taşıdı. Soruşturma dosyasını hazırlayan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Gökgül, Anıttepe Lisesi dosyasının gidişatı ve içeriği ile ilgili Hürriyet’e konuştu. “İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Ne pislik varsa çıkarın’ dedi, biz de çıkardık” diyen Akgül şunları aktardı:

Hırsızlık var

“İl Milli Eğtim’den, Kaymakamlıktan, bizden olmak üzere yaklaşık yedi müfettiş soruşturma yaptı. Cumhuriyet Savcılığı’na gerekli yerlere gönderildi. Şuanda 11 kişi için savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Yakında Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaklar. Davacı biziz. Herkes gitsin hesabını orada versin. Bir senedir soruşturma yapıyorduk. Şahit şahitliğini yapmıyordu. Sözlü olarak ifade veriyordu, yazılı vermekten kaçınıyordu, korkuyorlardı. Hırsızlık var diye... Bakana bilgi vermek için bir dosya sunduk.

Orada kalamazlar

Dosyanın içeriği, maddeler hakkında bilgi veremem. Sonuçta memurum. Yolsuzlukla, para ile ilgili konular var. Öğrencilerin devamsızlığı, dershanecilikle ilgili başlıklar var. Bir öğrenci uyuşturucu kullandığından dolayı Cumhuriyet Savcılığı’na gitti. Polise yakalandı. Bir sürü olaylar var. Resmiyete intikal eden konular. Öğretmenlerin rüşvet alması. Okulla ilgili beş ayrı dosya vardı. Biz onu bir dosya haline getirdik. Önümüzdeki herşey sonuçlanır diye düşünüyorum. Bu saatten sonra soruşturmaya dahil olanların orada çalışması mümkün olmaz.

Bizzat baskın yaptım

Dosyada 44 ayrı başlık var. İki yılda bitmesi gerekiyordu, biz bir yılda hazırladık. 102 sayfalık bir raporu Bakanlığa verdik. ‘Boyunlarını koparın’ denildi, biz de kopardık. Belgelendiremiyorduk rüşvet olayını, gidip bizzat mesai saatim olmamasına rağmen haftasonu okula baskın yaptım, belgeledim tutanak hazırladım.”

Parayla soru iddiası

MECLİS Milli Eğitim Komisyon Üyesi de olan milletvekili Bulut ise Ankara Anıttepe Lisesi’nde okul idarecilerinin de aralarında bulunduğu personelin görevi kötüye kullandıklarını belirtti.

Bulut, önergesinde Çubukçu’ya “Anıttepe Lisesi’nde Öğrencilerin uyuşturucu kullanmasından, para karşılığı devamsızlıkların silinmesine, okul müdür yardımcısı Atilla Çelik’in sahte imza ile memurun kişisel parasını çektiği, öğrencilere toplu kopyaların verildiği, bazı öğretmenlerin dersanecilik yaptıkları ve öğrencileri dershanelerine yönlendirdikleri, öğrencilere sınav sorularını para ile sattıkları ile ilgili iddialar bulunmaktadır” iddialarını yönelterek soruşturmanın seyrini sordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!