Angry Birds güreş minderinde

Güncelleme Tarihi:

Angry Birds güreş minderinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2014 11:17

Finlandiya'da devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, antrenörler itirazlarını, mindere itiraz süngeri yerine "Angry Birds (Kızgın Kuşlar)" karakterlerini atarak yapıyor.

Haberin Devamı

Finlandiya'da 2003 yılında üç üniversite öğrencisi tarafından kurulan ve daha sonra ismi Rovio Entertainment olarak değişen şirketin ürettiği Angry Birds oyunu, dünya genelinde daha çok çocuklar olmak üzere milyonlarca insan tarafından cep telefonları ya da bilgisayarlar aracılığıyla oynanıyor.

Bir süre önce Kanada'nın Vancouver kentindeki Sony stüdyolarında, yönetmenliğini Fergal Reilly ve Clay Kaytis'ın yapacağı bir animasyon filminin de çekileceği açıklanan Angry Birds'ü, Disney veya LEGO gibi tanınır bir marka yapmak için çabalar gözlenirken, "Kızgın Kuşlar" en son güreş minderinde ortaya çıktı.

Oyunun menşei Finlandiya'da devam eden şampiyonada antrenör ya da hakemler, itiraz etmek veya oyunu durdurmak için mindere Angry Birds karakterleri kızgın kuş ve domuzun, piyasada 20 avroya satılan pelüş oyuncaklarını atıyor.

Puanlarının verilmediğini düşünen antrenörlerin mindere sünger atlamaları ile söz konusu oyunda, yumurtaları çalınan kuşların kızgınlığı benzerlik gösteriyor.

Minderde sünger yerine "Kızgın Kuşlar"ı görenleri gülümseten bu yeni uygulamanın, başka ülkelerdeki müsabakalarda da uygulanıp uygulanmayacağı ise merak konusu.

Öte yandan Kasım 2013'te Finlandiya'yı ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Helsinki'deki Rovio Entertainment oyun şirketini ziyaret edip yetkililerinden bilgi almış, eğlenerek öğrenme modeli çerçevesinde, Angry Birds'ün Türk eğitim sisteminde kullanılabileceğini ifade etmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!