'Anestezi hatası' davası AİHM'e taşınıyor

Güncelleme Tarihi:

Anestezi hatası davası AİHMe taşınıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2012 18:47

Konya'da ameliyat sırasında anestezi hatası nedeniyle bitkisel hayata girdiği öne sürülen ve 2009 yılında hayatını kaybeden kızı Sevgi Öz için hukuk mücadelesi veren baba, zaman aşımı nedeniyle düşürülmesine karar verilen davayı AİHM'e taşıdıklarını söyledi.

Sevgi Öz'ün babası Muammer Öz, yaptığı açıklamada, 2002 yılında kızı Sevgi Öz'ün, 'ayağı aksıyor' diye gittikleri hastanede ameliyata alınmasının ardından bitkisel hayata girdiğini belirtti.

Başlattıkları hukuk mücadelesinin yaklaşık 10 yıldır sürdüğünü ifade eden Öz, şunları kaydetti:
“2002 yılından bu tarafa sürdürdüğüm hukuk mücadelesi bir türlü bitmemişti. Hukuk mücadelemizde en son Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nden sonuç bekliyorduk. Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin dün elimize gelen kararına göre, dava zaman aşımı nedeniyle düşürülmüş. Davanın, yargı ve mahkemelerin acizliği yüzünden zaman aşımına uğratılması beni ve ailemi yıkmıştır. Şimdi kemikleri bile toprak olan yavrum Sevgi Öz'ün yaşamının katledilmesinin hesabını kim verecek? Kızımın hayatını katleden insanların suçunu yetersiz görüp adaletin yerini bulması için Yargıtaya temyiz için başvurduk. Yüce Türk hakimlerine, yargıçlarına güvendik, hak aradık. Karşılığında zaman aşımı denen büyük haksızlığa uğradık.”

Baba Öz, yaklaşık 10 yıldır adliye koridorlarında dolaştıklarını vurgulayarak, kabullenemediği bu olayın psikolojisini bozduğunu, kendisini ve ailesini adeta yıktığını bildirdi.
Baba Öz, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) taşıdıklarını, hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdürmeye kararlı olduğunu bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!