Anelka: Tribünleri unutmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Anelka: Tribünleri unutmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2008 19:01

Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında yarın Fenerbahçe ile karşılaşacak Chelsea'nin teknik direktörü Avram Grant, başarılı olmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Grant, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe'nin çok iyi bir takım olduğunu kaydederek, “Fenerbahçe, bu sezon deplasmandaki Inter maçı hariç iyi bir performans gösteriyor. Yarın da iyi oynamalarını bekliyoruz. Hedefimiz, karşımızda kim olursa olsun başarılı olmak” diye konuştu.

Avram Grant, bir soru üzerine, her maçta disiplinin önemli olduğunu belirterek, “Zaman zaman sorun yaşıyoruz, ama disiplinle ilgili çok önemli bir problemimiz yok” dedi.

Grant, rahatsızlığı olan Lampard'ın şu anda kendisini çok daha iyi hissettiğini söyledi.

“SICAK KARŞILAMA İÇİN TEŞEKKÜRLER”

Avram Grant, basın toplantısına başlarken, “Öncelikle Türk taraftarlara teşekkür ediyorum, havalimanında bizi karşıladılar. Çok sıcak bir karşılama oldu” dedi.
Bunun üzerine bir gazetecinin, “Onların Galatasaray taraftarı olduğunu biliyor musunuz?” sorusu üzerine Grant, gülerek, kendilerine verilen çiçekler için de teşekkür etti.

Haberin Devamı

Grant, “Yarın nasıl bir atmosfer bekliyorsunuz?” şeklindeki soruya, “11 yıl önce de burada gelmiştim. O zaman da Brezilyalı teknik adam vardı. 1-1 berabere kalmıştık, golü Okocha atmıştı. O zaman da atmosfer iyiydi. Ayrıca dün havalimanındakiler Galatasaray taraftarı değildi. Karşılama güzeldi. Yarın da iyi bir ortam bekliyorum” diye yanıt verdi.

ANELKA: “GOLLÜ BERABERLİK ALIRSAK, İŞİ İNGİLTERE'DE TAMAMLARIZ”

Chelsea'nın Fransız futbolcusu Nicolas Anelka, daha önce formasını giydiği Fenerbahçe'nin önemli bir kulüp olduğunu belirterek, “Burası da önemli bir stat. Burada taraftarların yarattığı ambians çok güzel oluyor. Takım olarak konsantre olup, tribünleri unutmamız gerekir” dedi.

Anelka, İstanbul'dan gollü beraberlikle ayrılmalarının kendileri için avantaj olacağını belirterek, “Buradan gollü bir beraberlik alabilirsek, işimizi İngiltere'de tamamlayabiliriz. Eğer gol atma şansım olursa mutlu olurum” diye konuştu.

Fransız futbolcu, “Fenerbahçe'de yaşadığın en güzel an hangisiydi?” şeklindeki soruyu, “Fenerbahçe'de şampiyon olduk ve otobüsle Bağdat Caddesi'nde 500 metrelik mesafeyi 4 saatte gittik. Bu yaşadığım en güzel andı” diye yanıtladı.

Haberin Devamı

Anelka'nın, “Dün havalimanında Galatasaray taraftarını gördüğünde şaşırdın mı?” sorusuna “Galatasaray taraftarı görmedim” diye cevap vermesi, gülüşmelere neden oldu.

Zico ile sadece 2 ay beraber çalıştığını da anlatan Fransız futbolcu, “Zico çok iyi ve kaliteli bir antrenör. Fenerbahçe'nin buraya kadar gelmesi benim için sürpriz değil, çünkü iyi oyuncular aldılar” şeklinde konuştu.

Bir İngiliz gazetecinin, “Chelsea taraftarı için buranın atmosferiyle ilgili ne söyleyeceksin, yarın düşmanca olabilir mi?” şeklindeki sorusu üzerine Anelka, “Taraftarlarımız her deplasmanda olduğu gibi bu maçta da gelip bizi desteklemeli” demekle yetindi.

Anelka, daha önce Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk yaşadığını ifade ederek, şöyle devam etti: “Daha önce Şampiyonlar Ligi kazandım. Bunu bir kez yapmış olmak zor bir şey. Chelsea'de olmaktan mutluyum. Çeşitli kupalar kazanacağımızı umuyorum. Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olmak için elimizden geleni
yapacağız. Bu kulüpte yeniyim. Kulübe, arkadaşlarıma ve oyun sistemine alışmaya çalışıyorum. Drogba ile birlikte forvette oynamak isterim, ancak bu kararı hocamız verir.”

Haberin Devamı

Fenerbahçe'den ayrılmasıyla ilgili bir soruyu da Anelka, “Fenerbahçe'den ayrıldım, çünkü İngiltere'ye dönmek istiyordum. Bunun Fenerbahçe sevgisi ile ilgisi yoktu. Ayrıldığımda bile Fenerbahçe'yi çok seviyordum. Kurada Fenerbahçe çıkınca çok sevindim, çünkü burada, geride bıraktığım birçok arkadaşım vardı. Onları göreceğim için çok mutlu oldum” diye yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!