Andy Warhol enflasyonu

Güncelleme Tarihi:

Andy Warhol enflasyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2012 00:00

Pop Art’ın mucidi Andy Warhol’un toplam 100 milyon değerindeki, 20 bini aşkın eseri 12 Kasım’da açık artırmaya çıkacak. Sanat dünyasında ‘Bu kadar çok eserin aynı anda satışı sanatçının değerini düşürür mü düşürmez mi’ tartışması başladı.

Haberin Devamı

Andy Warhol Vakfı, Christie’s Müzayede Evi aracılığıyla elindeki, şu ana kadar halka açılmamış tüm eserlerini satışa çıkarıyor. Sanatçının ölümünün 25’inci yıldönümüne denk getirilen büyük satış, sanat dünyasını ikiye böldü. Kimisi bu toplu satışın Warhol’un eserlerinin maddi ve manevi değerini azaltacağını düşünürken, bir bölümü de 20’nci yüzyılın en önemli sanatçısının bir risk taşımadığı görüşünde.

‘Gelmiş geçmiş en büyük Warhol koleksiyonuna sahip, New York’lu sanat simsarı Alberto Mugrabi satışa kesinlikle karşı çıkanlardan. “Bu delilik! Ellerinde harika bir ürün var ve bunu piyasaya sığır sürüsü sunar gibi atıveriyorlar” diyen Mugrabi, piyasanın idare edebileceğinden fazla miktarda eseri çıkararak Warhol isminin etkisinin azalacağını savunuyor. 12 Kasım’da New York’ta yapılacak bu büyük açık artırmada yaklaşık 350 eser satılacak. Şubat ayında da sadece
internet üzerinden gerçekleştirilecek bir seri açık artırma yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!