Android oyunları canlı yayına çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Android oyunları canlı yayına çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 09:43

Android’li telefonunuzda oynadığınız oyunları yakında internetten canlı yayınlamanız mümkün olacak.

Haberin Devamı

Oynadığınız oyunları internetten canlı olarak yayınlamak, oyun tutkunları arasında son dönemde oldukça popüler. Google ise geçtiğimiz günlerde duyurduğu YouTube Gaming'in ardından yeni bir duyuru daha yaptı ve hizmetin Android'e geleceğini söyledi.

Böylece YouTube Gaming, yakında Android'li telefonunuzda oynadığınız oyunları canlı olarak yayınlamanıza izin verecek. Google'ın böyle bir işlev sunmasının arkasındaki önemli nedenlerden bir tanesi ise Japonya'da mobil oyunlara olan büyük ilgi. YouTube'un Oyun Ortaklıkları Global Başkanı Ryan Wyatt, bir açıklamasında Japonya'da oyun kültürünü belirleyen en önemli etkenlerden birinin mobil oyunlar olduğunu söylemiş, trendin oyunları canlı olarak başkalarıyla paylaşmak olduğunu belirtmişti. YouTube Gaming'in en sıkı rakibi Twitch olsa da Twitch'in Japonya'da çok yaygın kullanılmaması, Google için iyi bir fırsat.

İlk aşamada İngiltere ve ABD'de oyun yayınlamaya izin veren YouTube Gaming'in Android'den canlı yayın işlevinin tam olarak ne zaman geleceği şimdilik bilinmiyor. Tek bilinen, YouTube'a göre bu tarihin "yakın" olduğu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: GOOGLE'IN GELECEĞE YÖNELİK OYUNCAKLARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!