Android N'in önizleme sürümü yayında

Güncelleme Tarihi:

Android Nin önizleme sürümü yayında
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 09:34

Android N’nin önizleme sürümü, sürpriz biçimde indirmeye sunuldu! İşte yenilikler, desteklenen ilk cihazlar...

Haberin Devamı

Android N'nin neler getirdiğini görmek, hatta onu denemek için Google IO 2016'ya kadar beklemenize gerek kalmadı. Mobil işletim sisteminin geliştiricilere özel ön izleme sürümü, indirmeye sunuldu.

Android N'yi deneyebilmek için Pixel CE'ye veya Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 6, Nexus Player, Nexus 9 cihazlarından birine ihtiyacınız var. Listede daha eski bir telefon olan Nexus 5'in olmaması dikkat çekiyor.

Android 6.0 Marshmallow'un beklediğimizden erken ortaya çıkan selefi, halen bir isme sahip değil. Android N'in önemli yenilikleri arasında ekranı ikiye bölebilme, uyarılar üzerinden direkt olarak cevap verebilme, daha zengin ve etkileşimli uyarılar var.

Marshmallow'da ortaya çıkan pil tasarruf modu Doze, Android N'de biraz daha gelişerek Android N'nin bellek tüketimini de azaltıyor. Yeni Data Saver işlevi ise kotanızın sonuna yaklaştığınızda arka plandaki veri tüketimini durduruyor ve uygulamalara daha az veri tüketmelerini söylüyor.

Haberin Devamı

Google, Android N'nin final sürümünü bu yaz cihaz üreticilerine sunmayı planlıyor. Final sürümün telefonlara ulaşması ise sonbaharı bulacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: SIK KARŞILAŞILAN ANDROID SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!