Android N sürümünde hangi özellikler olacak?

Güncelleme Tarihi:

Android N sürümünde hangi özellikler olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 12:11

Android Marsmallow'un tanıtımı tamamlandı. Bu yıl itibari ile özellikleri uyan telefonlar Marshmallow güncellemesini alacaklar.Peki, şirketin bir sonraki Android sürümü "N" için hangi özelliklerin olmasını isterdiniz?

Haberin Devamı

Android mobil işletim sisteminin son sürümü Android 6.0 Marshmallow'u piyasaya sürdü ve yeni yıl itibari ile yüksek özellikli modeller bu güncellemeden yararlanacak. Marshmallow sürümünden sonra çıkması planlanan Android N'de neler olacak?

Android N sürümünde hangi özellikler olacak


"ANDROİD N" İÇİN İSİM ÖNERİLERİ

Google, Android'e isim verirken alfabetik sıradan gidiyor ve sıradaki harf 'N'! Android Nutella, Nestle, Napolitan Ice Cream, New York Cheesecake, Nougat ve Nut Bread Android’in bir sonraki sürümü Android N ile gelebilecek isimler olarak söz ediliyor.

Android 6.0 Marshmallow, geçtiğimiz aylarda tam sürümü ile yayınlanmaya başladı ve gözler bir sonraki sürüm Android 7.0 N’e çevrildi. Ancak Google Android N’i geliştirmeye başlayana kadar hangi özelliklerin olacağını öğrenemiyoruz.

Haberin Devamı

"ANDROİD N" SÜRÜMÜNDEN BEKLENEN ÖZELLİKLER

Çoklu pencere
Bu özellik teknoloji meraklısı Android kullanıcılarının ekranı bölme ve aynı anda iki uygulamaları kullanmasını sağlar. Bu özellik Android Marshmallow ile denendi ama tam sürümde gelmedi. Biz bu özelliğin Android N ile birlikte gelebileceğini düşünüyoruz.

Android N sürümünde hangi özellikler olacak


Koyu UI tema
Koyu bir UI tema Marshmallow’un ilk Dev Previews sürümünde mevcuttu ama ne yazık ki, resmi Marshmallow sürümünde yer almadı.

Tam gelişmiş tema motoru
Kullanıcılar tema motorları indirerek kendi temalarını oluşturabilirler ve saf Android cihazlar için çeşitli temalar uygulayabilirler.
Android N sürümünde hangi özellikler olacak

Daha zengin özelliklere sahip güç menüsü
Bu küçük bir özellik olabilir ama yine de, şeytan ayrıntıda gizlidir. Özel ROM ve üreticilerin arayüzleri ile birçok yeniden başlatma seçenekleri mevcut. Kolay bir şekilde yeniden başlatma için bir seçenek ve kullanışlı kısayollar olabilir.

Haberin Devamı

Ekranda düğme özelleştirme
Saf Android uzun bir süredir ekranda navigasyon düğmelerini özelleştirmeye izin vermiyor. Örneğin LG'nin Android tabanlı kullanıcı arabirimi, ekrandaki gezinme düğmelerinin tipi ve düzeni konusunda seçim yapmanızı sağlar.

LED Bildirim kontrol
Light Flow veya Light Manager gibi bazı üçüncü parti uygulamalar yardımıyla bir ölçüde Android cihazınızda LED ışığı yönetebilirsiniz. Ancak bunu ayarlamak için yerleşik bir uygulama çok daha iyi olacaktır.

Android N sürümünde hangi özellikler olacak


Play Store'da Tüm Temel Uygulamaları ayırma
Google temel bir çok uygulamayı Play Store'da kolayca güncelleme imkanı sunuyor ama biz şu an hiçbir yerde bulunmayan Temel Dialer (Çevirici) ve Rehberden bahsediyoruz.

Haberin Devamı

Çift dokunarak uyandırma
Ekran kapalıyken çift dokunarak uyandırma henüz Marshmallow’da mevcut değil. Bu özelliğin Android N ile gelmesi bekleniyor.

Ses dosyalarını geçiş için volume rocker
Bu özellik genelde Android ROM ile kullanıldı ve müzik parçalarını atlamak için kullanıcı dostu bir yoldur.

Kilit ve Home ekranları için farklı duvar kağıtları
Stok Android halen farklı bir kilit ekranı ve duvar kağıdını ayarlamanıza izin vermiyor. Android N ile bu değişebilir.

Giriş seviye telefonlar ile zorlu oyunlar oynanabilecek
Şu an için ne kadar önemli bir gelişme olacağını tahmin etmek zor gelebilir. Ancak bu özellik gelecek olursa, Android N sürümünü kullanan giriş seviye telefonlar dahi, zorlu oyunları çalıştırabilecek.

 

 

BAKMADAN GEÇME!