Android 8.1 Oreo ile gelen büyük sürpriz!

Güncelleme Tarihi:

Android 8.1 Oreo ile gelen büyük sürpriz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 08:06

Android 8.1, sadece birkaç hafta uzağımızda. Yeni Oreo sürümü, özellikle donanım konusunda sürprizle gelebilir.

Haberin Devamı

Bir cihazın başarılı olması konusunda, donanımın veya yazılımın iyi olması yeterli değil; bu ikilinin birlikte çalışabilmesi önemli. Google, Android işletim sistemleriyle akılı telefon üreticilerine bu fırsatı veriyor, ancak konu kendisi olunca, elbette pazarda daha iyi bir oyuncu oluyor. Zira hem Pixel 2 ve Pixel 2 XL hem de Android platformu kendisinin olunca, bunun avantajını sonuna kadar kullanabiliyor. Bunun son örneğini ise, Android 8.1 güncellemesi ile göreceğiz.

İlk olarak Pixel 2 ve Pixel 2 XL akıllı telefonların alacağı Android 8.1 Oreo güncellemesi, gelirken yazılım performansını arttıracak özellikleri olduğu kadar, telefonun gizli olan donanımlarını da aktive edecek nitelikleri getirecek. Google, Pixel ve Pixel 2 XL akıllı telefonlarına Pixel Visual Core isimli özel bir görüntü işlemci yerleştirmiş ve şimdi bu gizli işlemci, Android 8.1 ile hayata gözlerini açacak. Peki, Pixel Visual Core ile ne iş yapıyor?

Haberin Devamı

Pixel Visual Core, Google'ın kendi görüntü işlemcisi. Özel tasarlanmış olan bu işlemci, HDR fotoğraf yeteneklerini geliştirmek üzere kullanılıyor. HDR, yani yüksek dinamik aralıkta fotoğraf çekimini, tam 5 kata kadar hızlandırabilen Pixel Visual Core, ayrıca batarya tüketimine de olumlu katkıda bulunuyor.

Android 8.1 Oreo'nun birkaç hafta içinde sunulması bekleniyor. Güncellemeyi ilk alan telefonlardan olacak olan Pixel 2 ve Pixel XL, Pixel Visual Core ile neler yapabilecek o zaman hep birlikte göreceğiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİLGİSAYARINIZ İÇİN 34 DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!