Android 6.0 Marshmallow'a ilgi yok

Güncelleme Tarihi:

Android 6.0 Marshmallowa ilgi yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 09:48

Android 6.0 Marshmallow, yayınlanmasının üzerinden büyük zaman geçse de halen kullanım açısından yerlerde sürünüyor.

Haberin Devamı

Google, Android işletim sisteminin farklı sürümlerini çalıştıran aktif cihazların oranlarını gösteren yeni istatistikleri yayınladı. Rakamlar, 7 Aralık tarihinde sona eren bir aylık süreci kapsıyor.

Son bir ay içerisinde en yüksek büyümeyi Android 5.x Lollipop gerçekleştirmiş durumda. Kasım ayı başlarında Lollipop'un sürümleri aktif cihazların sadece dörtte birinde kullanılıyordu. Bu ay 5.1 sürümündeki 3.1 puanlık artışla birlikte bu rakam yüzde 29.5'e ulaşmış durumda.

İki yıldan daha eski olan Android 4.4 KitKat yüzde 36.6 oranla hala en fazla kullanılan Android sürümü olarak hakimiyetini sürdürüyor. Ancak aynı zamanda 1.2 puanlık gerilemeyle en yüksek aylık düşüş rakamına ulaşmış durumda. Android 4.x sürümleri küçük bir düşüş yaşasa da Jelly Bean'in üç sürümünün toplamda yüzde 2.1 oranında gerilemiş olması dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Google'ın Android 6.0 Marshmallow'u yaymaya başlamasının üzerinden iki ay geçmesine rağmen o cephede çok az bir hareketlenme olduğu görülüyor. Android 6.0.1 kullanıma sunulmasına rağmen 6.0 sürümü aktif cihazların sadece yüzde 0.5'inde kullanılıyor.

BAKMADAN GEÇME!