Anayasa mesajı: Doping yapar

Güncelleme Tarihi:

Anayasa mesajı: Doping yapar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2017 00:18

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Meclis'te görüşülmekte olan Anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesi, ülkemize doping etkisi yapacaktır. Yeni Türkiye'nin inşası önünde Allah'ın izniyle kimse duramayacak” dedi. Erdoğan, Borsa İstanbul 143. Kuruluş Yıldönümü Programı ve yeni hizmet binalarının açılış töreninde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ŞU İÇTÜZÜĞÜN DEĞİŞMESİ LAZIM
Tüm siyasi partiler, alanlarda hep ‘yeni anayasa’, ‘yeni anayasa’ dedi. Peki şimdi Parlamento’da dikkat edin ne tartışılıyor? Yeni anayasanın önünde durmak için elinden ne geliyorsa, bakıyorsunuz iki siyasi parti bunu konuşuyor. Onunla da kalmıyorlar, edep, adap hiçbir şey bilmeden ve bir milletvekilinin, siyasetçinin ağzına yakışmayacak ifadelerle engellemenin gayretleri içerisindeler. Hep söylerdim; ‘Şu içtüzüğün değişmesi lazım.’ Böyle bir iç tüzükle bu parlamento yürümez. Birbirini bu denli yoran bir siyaset anlayışıyla neticeye de varamazsınız.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE BALARISI OL...
Bir de dersini çalışarak gelen bir yapı yok, bir anlayış yok. Yani dünyada bunun uygulaması nasıldır? Bunu bilmiyor. Yani Amerika’da uygulama farklı olabilir. Latin Amerika’da farklı olabilir. Fransa’da yarı başkanlık farklı olabilir. Rusya’da farklı olabilir. Dünyadaki başkanlık sistemini uygulayan ülkelerinki bizim olmazsa olmazımız mıdır. Öyle bir şey var mı? Hayır ya. Biz daha farklı bir sistem oluşturamaz mıyız? Bu anayasa değişikliği ile adeta bir balarısı ol. Bu yerden farklı bir şey alırsın, bir başkasından farklı bir şey alırsın, bir başkasından farklı bir şey alırsın.

NİHAİ KARARI MİLLET VERECEK
Benim tarihimden, geleneklerinden, göreneklerinden olan bir alt yapım var. Orayı esas almak suretiyle de bunu kalkar adeta miks eder. Böylece dünyaya yeni bir anlayışla çıkabiliriz, aslolan da budur. Parlamento şu anda millete götürülecek olan o metni hazırlıyor. Olay bu. Nihai kararı verecek olan yer; millet. Milli iradesi burada çok çok önemli. Şu anda milli iradeyi dahi hazmedemeyen, ona bu işin götürülmesini hazmedemeyen bir anlayış var. Temenni ederim ki bu akşam, yarın akşam biterek ikinci tura geçilir ve ikinci turdan sonra da millete gidecek yol açılır.

BAKMADAN GEÇME!