Anayasa krizini çözme trafiği dağılan masayı topladı

Güncelleme Tarihi:

Anayasa krizini çözme trafiği dağılan masayı topladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 23:52

CHP’nin ön şartlarına kızıp önceki akşam Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nu ‘nihayetlendiren’ TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın geri adım atıp çağrı yapmasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘masa dağılmasın’ ısrarının büyük rolü olduğu öğrenildi. Davutoğlu aynı gece devreye girip görüşmelerin mutlaka dört partiyle sürmesini isterken dün de çalışmaların devamı için çağrı yaptı.

Haberin Devamı

ANAYASA Uzlaşma Komisyonu’nun dağılmasının ardından, edinilen bilgiye göre, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile ilk görüşme, komisyon toplantısının bitişinden hemen sonra TBMM’de gerçekleşti.


Komisyonun AK Partili üyesi Cemil Çiçek, Kahraman’a CHP’nin iknası ve çalışmalara devam edilmesi gereğini anlattı. TBMM’de bu görüşme yapılırken MYK toplantısı için partide bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu da aynı zamanda MYK üyesi olan Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Abdulhamit Gül’den bilgi alıyordu. Davutoğlu, hemen harekete geçerek diğer komisyon üyelerini de AK Parti Genel Merkezi’ne çağırdı.

ANAMUHALEFETSİZ OLMASIN
Davutoğlu, detaylıca bilgi aldıktan sonra da MYK toplantısına devam etti. Komisyon üyesi Abdulhamit Gül de MYK’yı bilgilendirdi. Davutoğlu’nun Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun görevine devam etmesi için gerekli girişimlerin yapılmasını istediği öğrenildi. AK Parti MYK’sında “Gerekirse CHP’siz yaparız” yaklaşımı dillendirilse de Davutoğlu’nun “Gerekirse MHP ve HDP ile devam edilir, ama anamuhalefet partisinin olmadığı bir anayasa süreci tartışılır. Mümkünse dört partiyle devam edelim” tavrını sergilediği öğrenildi. Davutoğlu’nun bu kararlılığı üzerine AK Parti yönetimi de Kahraman’ı ikna için harekete geçti.

Davutoğlu’nun, yüzde 97 temsil olan bir parlamentonun anayasayı değiştirme fırsatını kaçırmaması için CHP’nin masaya dönmeye ikna edilmesini istediği bildirildi.

BAKMADAN GEÇME!