ANAP Divan edebiyatına sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

ANAP Divan edebiyatına sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2001 16:47

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Pehlivanoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan bazı yeniliklere parti olarak karşı olduklarını belirterek, "Divan edebiyatı aruz veznini ortadan kaldırmaya çalışanlar, bu edebiyatın ağırlığı altında ezilmekten kendilerini kurtaramazlar" dedi.

Haberin Devamı

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı`nda bir basın toplantısı düzenleyen Pehlivanoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı`nın uygulamalarını da eleştirerek, ``Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan bazı yeniliklere ANAP olarak karşıyız`` dedi.

Milli Kültürün 3 önemli ayağını oluşturan edebiyat, dil ve tarih konusunda uygulamaya konulmak istenen projelerin kendilerini üzdüğünü ifade eden Pehlivanoğlu, şöyle devam etti:

``Liselerde okutulan edebiyat dersinin amacı, gençlere edebiyat eğitimi yoluyla düşünmeyi, tartışmayı ve hayatı öğretmekse, bunu sadece çağdaş edebiyat seçmeleriyle yaşama geçirmek mümkün değildir. Divan edebiyatındaki aruz vezni, okurun veya öğrencinin değil, şairin veya yazarın sorunudur. Divan edebiyatı ve bu edebiyatın aruz veznini ortadan kaldırmaya çalışanlar, bu edebiyatın ağırlığı altında ezilmekten kendilerini kurtaramazlar. Bu uyarıyı yapmak milli bir görev.``

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!