Anaokulu öğrencilerine trafik eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Anaokulu öğrencilerine trafik eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 10:37

Anaokulu öğrencilerine trafik eğitimi

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA’da Serdar Zeren İlkokulunda trafik bilincini oluşturmak amacıyla anaokulu öğrencilerine teorik ve uygulamalı program geçekleştirildi. 

Amasya Valisi Salih Işık, Serdar Zeren İlkokulunda öğrencilere yönelik trafik bilinci oluşturmak amacıyla teorik ve uygulamalı programa katıldı. Vali Işık’ı, okula gelişinde okul müdürü Halil Kaykana, öğretmenler ve öğrenciler karşıladı. Ardından anasınıfı öğrencilerinin trafikte uyulması gereken kurallarla ilgili sunmuş oldukları gösteriyi ilgiyle izleyen Vali Işık, daha sonra okul yanındaki Sadık Ahmet caddesi üzerinde öğrencilere yönelik uygulamalı trafik eğitiminin verildiği alana geçti. Burada trafik polisleri tarafından öğrencilere, trafikte uyulması gereken kuralları uygulamalı olarak anlatıldı.

Amasya Valisi Işık, “Trafik konusunda farkındalık yaratmak, yaşadığımız sıkıntıları asgariye indirmek ve bu konuda vatandaşlarımızda hassasiyet oluşturmak için eğitim çalışmaları ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütülüyor. Bugün yapılan en önemli faaliyetlerden birisi de anasınıfı öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimin verilmesidir. Trafik sorununun temel sebebi eğitim konusudur. Bu konu eğitimle çözülür. Eğitimde de en önemli yaşlar özellikle 0-6 yaş arasıdır. Bu yaşlar insanın yaşam tarzının ve ilerleyen yaşlardaki kişiliğinin altyapısının oluştuğu en önemli yaşlardır. Bu yaşlarda sevgili çocuklara vereceğimiz eğitim, onlar için bir alışkanlık ve yaşam tarzı haline dönüşeceği için etkili bir eğitim olacaktır” dedi. 

Vali Işık, programın sonunda anaokulu öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Programa İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Jandarma Komutanı Selami Akşit ve emniyet mensupları da katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!