Anaokulu öğrencilerine hayvan sevgisi anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Anaokulu öğrencilerine hayvan sevgisi anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 15:38

Anaokulu öğrencilerine hayvan sevgisi anlatıldı

Haberin Devamı

İrfan ÖZŞEKER/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta 4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü dolayısıyla anaokulu öğrencilerine hayvan hakları anlatıldı.
Sivas'ta Veteriner Hekim İbrahim Özmen tarafından özel bir anaokulda 3-6 yaş grubundaki çocuklara hayvanlar hakkında bilgi verildi. Anaokulu öğrencilerine hayvanları koruma bilincinin aşılanması nedeniyle düzenlenen programda minik öğrenciler de hazırladıkları maskeleri taktı. Program öncesi açıklamada bulunan Veteriner Hekim İbrahim Özmen, "Bugün 4 Ekim Hayvan Hakları ve Hayvanları Koruma günü. Bunu küçük yaştan itibaren toplumumuza kazandırmak istiyoruz. Bunun da ilk adımı olarak anaokuluna geldik. Bugün burada çocuklara hayvan beslerken nelere dikkat etmeleri lazım onları göstereceğiz, öğreteceğiz. Bazı hayvan türlerini görsel olarak göstereceğiz, seslerini dinleyeceğiz. Veteriner hekim nedir, ne iş yapar, ne zaman ihtiyaç olunur onlardan bahsedeceğiz. Eğlenceli bir şekilde bilgilendireceğiz" dedi. Anaokulu kurucusu Halin Ayın ise çocukların hayvanları çok sevdiğini ifade ederek "Çocuklarımızla bugün bu etkinliği yapıyoruz. Veteriner hekimimizi çağırdık. Hayvanları zaten bütün çocuklar çok seviyorlar. Biz de onlara nasıl bakmaları gerektiği, nasıl korumaları gerektiğini anlatıyoruz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Veteriner Hekim İbrahim Özmen görseller eşliğinde miniklere hayvan hakları hakkında bilgiler vererek hayvanların seslerini dinletti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!