Anamur, huzurevi için toplandı

Güncelleme Tarihi:

Anamur, huzurevi için toplandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2017 13:35

Anamur, huzurevi için toplandı

Haberin Devamı

Mithat ÜNAL/ANAMUR(MERSİN), (DHA) - MERSİN'in Anamur ilçesinde yapılacak olan huzurevi için Anamur'un ileri gelenleri yemekli toplantıda bir araya geldi.
Ünlüselek Restaurant'ta gerçekleştirilen yemekliye toplantıya, Kaymakam Mehmet Kurtoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Ak Parti İlçe Yönetimi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda iş adamı katıldı. Açılışta söz alan Vakıf Başkanı Tuğrul Ayhan, huzurevi yerinin tahsisi ve inşaat alanının hazırlanmasında büyük destek verenlere teşekkür ederek, "Bu huzurevinin yapımı yaklaşık iki yıl sürecek. Önemli isimler bizlere desteğini sunuyor ve bu destekle projemizi hayata geçirebiliriz. Bugün bu programa katılan herkes aynı düşüncede. Bu yüzden maddi ve manevi desteklerinizi bekliyoruz" dedi.
Kaymakam Kurdoğlu, yaşlı ve fakirlerin her şeyden önce sevgiye ihtiyacı olduğunu söyleyerek, "Huzurevleri toplumdan uzak dağların arkasında kalmamalı. Bizler yaşlılarımız, engellilerimiz, istismara uğramış çocuklarımız ile hep birlikte yaşamayı bilmeliyiz. Bu anlamda bu proje oldukça büyük ve önemli. O yüzden Kaymakamlık olarak ne gerekiyorsa sonuna kadar destek vermeye hazırız" diye konuştu.
Belediye Başkanı Türe ise, huzurevi için belediye olarak bütün imkanlarını seferber edeceklerini kaydederek, "Ancak 14 milyon lira gibi büyük bir meblağın altından kalkmak ne tek başına belediyenin ne de yardımseverlerin başaracağı iş değil. Bu nedenle İstanbul, Ankara ve Mersin gibi Türkiye'nin birçok yerindeki Anamur sevdalılarını harekete geçirmeli, bakanlıklar başta olmak üzere hibe kurumları ve Avrupa Birliği fonlarına müracaat etmeliyiz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından birlik ve beraberlik çağrısı yapılırken, katılımcılar gecenin geç saatlerine kadar gönüllerince eğlendi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!