Anadolu'nun en etkili işi insanları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Anadolunun en etkili işi insanları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2011 12:05

Vakıfbank ve Ekonomist Dergisi'nce, Turkcell'in desteğiyle düzenlenen “Anadolu'nun En Etkili 50 İş İnsanı” ödüllerinde birinciliği, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak paylaştı.

Haberin Devamı

Rahmi M. Koç Müzesi'nde düzenlenen törende konuşan Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, bu yıl ilk kez düzenledikleri ödüllerin geleneksel hale gelmesi dileğinde bulundu.

Vakıfbank'ın 57 yıldır Anadolu'nun her yerinde Anadolu insanına hizmet verdiklerini anlatan Kalkan, gittikleri yerlerde görüştükleri iş insanlarının “Vakıfbank'tan Allah razı olsun, kriz dönemlerinde bizi hiç bırakmadı” dediğini, Vakıfbank'ın gerçekten hem 2001 krizinde hem de 2008 ve sonrasında reel sektörün yanında olduğunu, girişimci ruhu desteklediğini, bundan sonra da bu desteği sürdüreceğini ifade etti.

"İSTANBUL'A GELMEMİZ ANADOLU'YA GİDİŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRACAK"

Vakıfbank'ın bir süre önce çok önemli bir karara imza atarak genel müdürlüğünü Ankara'dan İstanbul'a taşımaya karar verdiğini anımsatan Kalkan, “Diyeceksiniz ki 'madem Anadolu'yu bu kadar çok seviyorsunuz, neden geldiniz İstanbul'a?'. Şunun için; bütün Anadolu İstanbul'da, biz de buradayız. Emin olun İstanbul'a gelmek bizim Anadolu'ya gidişimizi daha da kolaylaştıracak” şeklinde konuştu.

Anadolu'da müthiş bir ruh, azim ve cesaret bulunduğunu, bunu desteklediklerini dile getiren Kalkan, ciro, ihracat, çalışan sayısı, Türkiye iş dünyasındaki etkinliği, bölgedeki gücü ve ihracat düzeyi gibi kriterlere göre ödüle değer görülenleri kutladı.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş da, Türkiye'nin Capital 500 şirketleri ile Anadolu Kaplanları'na bakıldığında 10 şirketin 9'unun kendileriyle birlikte olduğunu, bugün ödüle değer görülen iş insanlarının firmalarının 10'da 8'inin kendileriyle birlikte olduğunu kaydetti. Bunun sorumluluğunu bildiklerini vurgulayan Kocabaş, gelecekte de bu şirketlere güç katmak için birlikte olma arzusu taşıdıklarını söyledi.

Ekonomist Dergisi Yayın Direktörü Rauf Ateş de, 50 iş insanını belirlerken bölgelerinde birbirinden etkili isimler arasından seçim yapmanın güçlüğünü yaşadıklarını, oysa yaklaşık 10 yıl önce Ekonomist Anadolu 250 araştırması yaparken 250'yi oluşturmakta ve veri almakta güçlük çektiklerini anlattı. Geçen yıl Anadolu 500'ü açıkladıklarını, bunu yaparken yaklaşık 1000 şirket arasından seçim yaptıklarını dile getiren Ateş, “Gerçekten son 10 yıl, Anadolu ve Türk ekonomisi açısından ciddi bir ilerleme ve büyük bir başarı öyküsü...” dedi.

Haberin Devamı

Daha sonra geçilen ödül töreninde birincilik ödülünü, Gaziantep'ten Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile Kayseri'den Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak paylaştı.

"İLK FABRİKAYI MAĞARADA KURDUM"

Konukoğlu, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, ilk fabrikalarının mağarada kurulduğunu, burada 250 kişi ile çalıştıklarını belirterek, şimdi ise modern tesislerde binlerce kişiye istihdam sağladıklarını anlattı. Konukoğlu, “Türkiye kalkıyor, uçak rotasını buldu, devamlı yükseliyor. 'Avrupa bizi alıyor' diyoruz, Avrupa'yı biz alacağız” diye konuştu.

Mustafa Boydak ise dünyada girişimci sıkıntısının çekildiğini, ancak Türkiye'nin girişimcileri sayesinde Çin'den İtalya'ya kadar bütün ülkeler arasında en önemli sanayi ülkesi haline geldiğini ifade etti.

Törende daha sonra, ödüle değer görülen 50 iş insanından ilk 10'a giren Best A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı (Balıkesir), Sarar Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar (Eskişehir), Erbakır Elektrolitik Bakır Mamulleri A.Ş. Görevli Yönetim Kurulu Üyesi Müjdat Keçeci (Denizli), Konya Şeker A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk (Konya), Kütahya Porselen A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral (Kütahya), Arbel Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan (Mersin), Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç (Muğla), Helvacızade Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Büyükhelvacıgil (Konya) ve Eti Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı'ya (Eskişehir) ödülleri, aralarında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da yer aldığı yetkililerce verildi.

Haberin Devamı

İŞTE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN İŞ İNSANLARI

Ödüle değer görülen diğer iş insanları ise şöyle sıralandı:

“Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek (Bursa), NTS Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balduk (Kahramanmaraş), Söktaş Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Muharrem Kayhan (Aydın) Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener (Balıkesir), İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren (Manisa), İnci Group Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi (Malatya), Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez (Bursa), Şölen Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban (Gaziantep), Dimes Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Diren (Tokat), Kipaş Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Öksüz (Gaziantep), Betaş Mensucat Yönetim Kurulu Başkanı Necati Koçer (Gaziantep), Merinos Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu (Gaziantep), Keskinoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Keskin Keskinoğlu (Manisa), Orhan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Orhan (Bursa), Yeşim Tekstil Üst Yöneticisi (CEO) Şenol Şankaya (Bursa), Saray Halı Yönetim Kurulu Başkanı Necati Kurmel (Malatya), Aroma CEO'su Mahmut Duruk (Bursa), Doğuş Çay Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Karakan (Rize), Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik (Erzurum), Naksan Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakiboğlu (Gaziantep), Ece Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz (Çorum), Özkaymak Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Rahim Özkaymak (Konya), Yıldız Entegre Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yıldız (Kocaeli), Oruçoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Oruç (Afyon), Alapala Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Alapala (Çorum), Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Erkunt Armağan (Ankara), Sesli Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli (Uşak), Kılıçoğlu Genel Müdürü Savaş Özaydemir (Eskişehir), Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral (Kütahya), Karaboğa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bedrettin Karaboğa (Mardin), Has Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Selim Kara (Hatay), Gülsan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu (Gaziantep), Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakiboğlu (Gaziantep), Özerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Özer (Afyon), Yücel Boru Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Türkaslan (Kocaeli), Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı (Denizli), Şimşek Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Erol Şimşek (Karaman), Oltan Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Oltan (Trabzon), Göltaş Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Demirel (İstanbul), Demtaş Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Demirayak (Afyon)”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!