Anadolu'da 'Ar-Ge' seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Anadoluda Ar-Ge seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 11:04

Anadolu'da 'Ar-Ge' seferberliği

Haberin Devamı

 

SAĞLIK Bakanlığı, Anadolu'nun dört bir yanında sağlık hizmetlerinin gelişimi ve kalitesinin arttırılması için Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) seferberliği başlattı.
Sağlık Bakanlığı'nın taşra teşkilatına yönelik başlattığı 'Ulusal ve Uluslararası Ar-Ge Destek Programları ve Proje Önerisi Hazırlama' eğitimleri Adana'da da başladı. Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu, Eğitim ve Ar-Ge Daire Başkanı Tünay Şahin, moderatörlüğünde yapılan toplantı ilgi gördü. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (ANEAH) yapılan toplantıya, Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Alper Acil, Mali Hizmetler Başkanı Hakkı Ege, ANEAH Yöneticisi Prof. Dr. Ekrem Sapmaz ve sağlık çalışanları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, Ar-Ge çalışmalarına çok önem verildiğini, hazırlanan projelerin desteklenmeye başladığını ve bu çalışmaların sağlık tesisleri için ciddi bir fon kaynağı oluşturduğunu belirtti. Ttoplantıda gerçekleştirilen Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları, süreç yönetimi, eğitim, Ar-Ge birimlerinin yapılanması ve koordinasyonu, bilimsel araştırma izinleri, fon kaynağı yönetimiyle gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

ADANA, (DHA)

YB (OA)(26.3.2016, FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!